Belediye’den kaçak inşaat açıklaması

Çorum Belediyesi Basın Birimi, Kadeş Meydanı’nda AK Parti’nin taşınacağını daha önce kamuoyuna açıkladığı kaçak bina ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

28 Mart 2020 Cumartesi 16:59
Belediye’den kaçak inşaat açıklaması

Çorum Belediyesi Basın Birimi, Kadeş Meydanı’nda AK Parti’nin taşınacağını daha önce kamuoyuna açıkladığı kaçak bina ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

Son günlerde gündeme gelen bir kaçak inşaatla ilgili bu açıklama zaruri hale gelmiştir. Öncelikli şu hususu altını çizerek belirtmek isteriz ki bahse konu inşaat hiçbir siyasi parti ile ilişkili değildir. İnşaat bir şahsa ait olup, bu şahsın ismini buradan açıklamayı uygun bulmuyoruz.

Kadeş Barış Meydanına bakan bir kaçak bina ile ilgili ilk işlemimizi yaklaşık altı ay önce yani 07.10.2019 tarihinde gerçekleştirdik. Yapı Kontrol Müdürlüğümüze bağlı teknik personelimiz bu tarihte bahse konu inşaatta incelemelerde bulunmuş, plan ve projeye aykırılık bulunduğunu belirleyerek bu durumu tutanak altına almıştır.

İnşaat sahibi inşaat projesine uyması noktasında uyarılmıştır. İnşaat sahibi gerekli düzenlemeleri yaptığını beyan ettikten sonra da teknik personelimiz tarafından bina incelenmiş eksikliklerin giderilip giderilmediği yerinde kontrol edilmiştir. Yapılan  inceleme sonucunda 17.02.2020 tarihinde inşaat sahibinin müracaatı üzerine yapı kullanım belgesi tanzim edilmiştir. Yapı kullanım belgesinin verilmesinden sonra inşaat sahibi plan ve projeye aykırı olarak ilave bölümler oluşturduğu yine teknik personelimiz tarafından tespit edilerek 23.03.2020 tarihinde tutanak altına alınmıştır. Sonrasında ise Yapı Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz inşaatta ikinci kez mühürleme işlemi gerçekleştirmiştir. Konu Belediye Encümenine havale edilmiş, haftanın her Perşembe günü toplanan Belediye Encümeni de 26.03.2020 tarihinde toplanmış ve bahse konu inşaat sahibine 3194 Sayılı Yasanın 42. Maddesi uyarınca 85 bin 284 TL 20 KR imar para cezası uygulamasına karar vermiştir.

Ayrıca 15 gün içerisinde ruhsat ve eklerine uygun hale getirilmesine, getirilmediği takdirde de binanın imara aykırı kısımlarının yıkılmasına, yıkım bedelinin inşaat sahibinden tahsiline ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırılmıştır.

Ez cümle, Belediyeler kanunla belirlenen yetki ve sorumlulukları uygulamakla yükümlüdür. Şehrimizde Belediye yetkileri hususunda olan tüm konularda kanun ve sorumluluklar baz alındığı gibi imar konusunda da inşaat sahibinin ismine ve sıfatına bakılmaksızın kanunun gereği uygulanmaktadır. Bu durum bugün bu şekilde olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyet ve kararlılıkla sürdürülecektir. Kanunlardan aldığımız sorumluluk ve hemşehrilerilerimizden aldığımız yetki ile Çorum’umuza daha iyi hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Son Güncelleme: 30.03.2020 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adsız 2020-03-28 22:43:41

Yaptığınız doğru işi.Dogru sekilde savunmaniz guzel...O binada yapılan degisiklikleri mal sahibi kendi inisiyatifi ilemi yaptı acaba diye düşünüyorum.

Avatar
???? 2020-03-28 22:26:16

Müslümana yalan yakışmaz

Avatar
Demedi demeyin 2020-03-29 02:06:47

Bunlar başkana oyun oynuyorlar gelecek partisi ne Rumi bekirogluna önceki dönem yönetimde olan başkan yardımcısı veriyo bilgiyi ara da belediye başkanını yeyip gelecek partisine gececekler

Avatar
Yorum 2020-03-29 09:35:15

Çorum için yeni meydan yap. Sonra etrafına belediye dahil 2 katlı bina yap sen tut yapılan güzel meydanon etrafına yüksek katlı bina yap. Olurmu böyle şey. Bu işi mal sahibi tek başına yapamaz. İşte memleketi böyle adamlar yönetiyor. Siz ne derseniz deyin belediye başkanım. Oranın bir siyasi parti ile bağlantı sı var. Ama ben sizi kutluyorum inşAllah sonu gelir

Avatar
eksik kalan böyle tamamlanır 2020-03-29 10:57:15

siz bu binayı konuşmaya devam edin 18 yılda çorum'un hangi köklü sorunu çözüldü. serra betan kaldırımlara beton atmıştı unutmuşum

Avatar
Emekli saglikci 2020-03-29 12:17:20

Şehir meydanının nasıl olması gerektiğini görmek istiyorsanız eskişehir ulus meydanına bakınız meydan mi hamburgerci dönerci dükkanı olarak yapılan binalar mi

Avatar
Çorumlu 2020-03-30 13:18:08

Kucuk sanayi sitesindede bir suru alan var kaldirim ve yol isgalleri vs.vs onlarida yikin