Belediye’den mesaj açıklaması

Çorum Belediyesi su, imar ve emlak gibi borçlarla ilgili abonelere gönderilen SMS mesajlarına yapılan eleştiriler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

19 Nisan 2019 Cuma 14:03
Belediye’den mesaj açıklaması

Çorum Belediyesi’nin abonelerinden iletişim bilgilerini güncellemesini istedi.

Bazı abonelere borcu olmadığı halde mesaj gitmesi, şehir dışında Çorum’la ilgisi olmayan vatandaşlara SMS gönderildiği eleştirileri üzerine Çorum Belediyesi’nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Belediye Basın Birimi imzasıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

Çorum Belediyesi geçmiş yıllarda olduğu gibi abonelerine su, imar ve emlak gibi borçlarla ilgili SMS yoluyla uyarı mesajı göndermektedir. Abone ve mükelleflerimizin belediyemizle ilgili takip etmesi gereken konularda, ileride mağduriyet yaşanmaması için diğer kamu kurumlarında olduğu gibi bilgilendirme SMS'leri gönderilmektedir.

SMS'leri gönderirken kullanılan telefon numaraları abone ve mükelleflerin bilgi formlarında kayıtlı olan telefon numaralarıdır. Bazı abone ve mükelleflerimizin numaraları yanlış vermesi konuyla ilgili olmayan kişi veya kişilere bilgilendirme mesajlarının gitmesine neden olmaktadır.

Su, imar ve emlak gibi konularda bilgilendirme mesajı gönderdiğimizde verilen yanlış iletişim bilgileri yüzünden Türkiye'nin farklı illerinden bizleri arayarak "Benim Çorumla bir ilgim yok, bana neden mesaj geliyor" gibi geri dönüşler yaşayabiliyoruz. İletişim bilgilerine ait sistemden vatandaşlarımızın belediyemizde kayıtlı olan telefon numarasını kontrol ettiğimizde, mükelleflerimizin yanlış numara verdiklerine şahit oluyoruz. Böyle bir durumlarda borcu olan vatandaşımız, borç, beyan dönemleri, su kesintisi gibi konularda gönderilen SMS'lerden haberdar olamamaktadır. Bu sebeplerle vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Çorum Belediyemize gelerek iletişim bilgilerini güncellemesi gerekmektedir.”

Son Güncelleme: 19.04.2019 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2019-04-19 14:58:21

kardeşim ben ödemelerimi günü gününe yatıran bir insanım böyle mesaj almak istemiyorum şahsıma hakaret sayarımacilen belediye herkesten ÖZÜR DİLEMELİDİR. BUNUN SIĞINILACAK TARAFI YOKTUR.madem güçlüğe düşmememizi bu kadar düşünüyordunuz neden bu güne kadar böyle mesaj atılmadı.yoksa seçime kadar şirin gözüküp yollamaktan mı imtina ettiniz ya da kasa boş doldurmaya mı uğraşıyorsunuz ÖNCE ÖZÜR SONRA AÇIKLAMA BEKLİYORUZ.

Misafir Avatar
Ahmet 2019-04-19 16:20:37 @vatandaş

Ne güzel bilgilendirme yapılmış, borcun yoksa sorun da yok.Gereksiz bir tavır

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
crm 2019-04-19 16:06:17 @vatandaş

uzatma kardeşim, borcun yoksa sorun yok, ne abartıyorsun.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Buhari 2019-04-19 15:06:53

Borçlar çok kaynak mı yok başgan

Avatar
Vatandaş 2019-04-19 23:53:19

Belediye alacağını isteyince herkes arslan kesiliyor. Sıkıysa doğalgaz, elektrik, telefon, internet, kredi kartı v.b. Borçlarda da aynı tepkiyi verinde görün sonucunu. Hem borcunu ödeme hem de üste çık. Belediye alacaklarını tahsil edemezse nasıl yatırım yapacak nasıl hizmet edecek bir düşünün isterseniz.

Avatar
Mertçe 2019-04-19 20:31:58

Asansörleri mühürleyin, suları kesin daha başka var mı?

Avatar
Mertçe 2019-04-19 20:38:56

"Borcun yoksa sorun yok. Ne uzatıyorsun" lafa bak. Sayın Cumhurbaşkanımız demişti ki: "Vatandaşımı üzen beni üzmüş sayılır" Bu zihniyetteki kişiler yüzünden İstanbul ve Ankara kaybedildi. Saygılarımla...

Avatar
Tacettin Teke 2019-04-19 18:31:18

Hemen seçimin arkasından bu mesaj çok manidar oldu, gönül belediyeciliği böyle olur, borcunu ödemeyene hukuki işlem, 40ki çıksaydı bari! :-)

Avatar
Mustafa 2019-04-21 07:30:09

Kandil günü borç mesajı atılırmı niye senelerdir atılmıyordu daha koltuğa oturmadan kış günü milleti zora sokuyonuz akp li olarak çok üzüldüm hani yüzde 10 vaadin suda inecekti şimdi alacağa bakıyonuz vatandaş zor durumda zaten gelen gideni aratırmış zaten ata sözü

Avatar
Arif 2019-04-26 10:20:11

Bundan sonra akp mi tüküreyim adaletinize yolsuzluklar diz boyu millet asgari ücretle evini zor geçindiriyor Halil bey sözlerinde dursun önce . bu zamana kadar belediye sadece mübarek ve özel günlerde msj atardı Halil bey belediye kendi şahsının işletmesi gibi yok tiyatro yok gezi biz 3 kuruş için gece yarılarına kadar çalışıyoruz ne işimiz var tiyatroda sinemada kendin git başgan