Belediyelere 130 milyon kaynak desteği

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığındaki Çorum heyeti, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştü.

19 Ekim 2022 Çarşamba 14:52
Belediyelere 130 milyon kaynak desteği

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığındaki merkez ve ilçe belediye başkanları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşerek ihtiyaçları için kaynak desteği aldı.

Bakan Kurum'u ziyaretine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrrahim Aşgın ile AK Parti ilçe belediye başkanları katıldı.

Ziyarette Çorum Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin alt yapı ve diğer ihtiyaçları için değişik miktarlarda kaynak desteği sağlandığı öğrenildi.

Yapılan açıklamada, Çorum İl Özel İdaresi Çorum merkez, ilçe ve belde belediyelerine 130  milyon hibe, düşük faizli kredi, çok sayıda araç ve ekipman desteği alındığı belirtildi.

VEKİLLER ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Ziyaretin ardından Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu ortak bir basın açıklaması yaparak, görüşülen konular ve sağlanan destekler hakkında bilgi verdi. Milletvekilleri Ceylan, Kaya ve Kavuncu, Çorum Belediyesi, İl Özel İdaresi ile ilçe ve belde belediye başkanlarının talepleri doğrultusunda Çorum’a toplamda 130 Milyon TL hibe desteği sağlandığını açıkladılar.

EN FAZLA PAY ÇORUM BELEDİYESİ’NE

Destekten en fazla payı Çorum Belediyesi’nin aldığını vurgulayan vekiller, Çorum Belediyesi’ne Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kentsel dönüşüm kapsamında otopark yapımı için 20 milyon TL hibe yapılacağını kaydettiler.
Meydan düzenlemesi kamulaştırması için 20 milyon TL hibe alınacağının altını çizen vekiller, arasta restorasyonu yapımı için ilave 5 milyon TL desteği sağlandığını aktardılar.  İlbank A.Ş. tarafından Kültür Yolu Sokak Projesi yapımı için 5 milyon TL hibe verileceğinin ifade eden vekiller, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet yol süpürme aracı, 1 adet çöp toplama aracı verileceğini vurguladılar.

İL ÖZEL İDARESİ ARAÇ

İl Özel İdaresi’ne İlbank A.Ş. tarafından Arife Gazili Köyü içme suyu hattı yenilenme projesi için 2 milyon TL bildiren vekiller ayrıca, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet vidanjör, 2023’te 1 adet greyder, 1 adet çöp toplama aracı verileceğini açıkladılar.

OĞUZLAR'A BUNGALOV EV PROJESİ

 İlbank A.Ş. tarafından Oğuzlar ilçesi baraj kenarı bungalov ev projesi için 5 milyon TL kredi verileceğini açıklayan vekiller, ayrıca araç alımı için de 10 milyon TL ödenek sağlandığını sözlerine eklediler.

Son Güncelleme: 19.10.2022 22:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2022-10-19 15:42:29

Habercim 19 eyt ilgili hiç haber yapmıyorsunuz su anda gözüm kulağımız eyt ile çıkacak olumlu haberlerde

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-10-20 12:33:10

KAYNAKLARI ÇORUM VE ÇORUM YATIRIMCISINDA KULLANMAK TA SİZİN GÖREVİNİZ.....

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-10-20 15:36:39

Dikkat edin hep aynı bakanları gidiyorlar,NEDEN? MESELA NEDEN SIK SIK VE DE DAHA SIK ULAŞTIRMA BAKANINI DEVAMLI RAHATSIZ ETMİYORSUNUZ? ÇORUM'UN İLÇE YOLLARI YARIM YAMALAK BİR ŞEKİLDE DURUYOR. YOKSA ULAŞTIRMA BAKANI SAKIN ÇORUM'LULARI ALMAYIN, ONLARI ALIRSANIZ SONUM ESKİ ULAŞTIRMA BAKANI CAHİT TURHAN GİBİ OLUR DİYE Mİ KORKUYOR ACABA. HATIRLARSANIZ ESKİ ULAŞTIRMA BAKANI ÇORUM HAVALİMANI MASAMIN ÜZERİNDE DURUYOR, İSMİNİ BİLE BULDUK DEMİŞTİ VE BİR HAFTA SONRA RECEP TAYYİP ERDOĞAN GÖREVDEN ALMIŞTI. BUNLAR SEÇİM ÖNCESİ OY KOKAN HAREKETLER.ÇORUM TÜRKİYE DE EN FAZLA HAKSIZLIĞA UĞRAYAN ŞEHİR'DİR. HÜKÜMET ÇORUM'U SADECE SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLIYOR. ÇORUM HER ZAMAN ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEKTEDİR. SENELERDİR SÖYLÜYORUM, YİNE SÖYLEYECEĞİM. ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
Aa 2022-10-22 14:11:03

Sungurlu,iskilip Mecitözü o belediyeler bu ülkenin degilmi onlar farklı bir cografyayami bağlı orada yaşayan insanlar bu ülkenin vatandaşı degilmi vergi vermiyorlarmi yazık böyle ayrımcılık olmaz o toplumun hepsi sahiplenilmek ayrım olmamalı yazık

banner165