‘Ben Genç Girişimciyim’

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu’nun...

15 Mart 2015 Pazar 00:24
 ‘Ben Genç Girişimciyim’


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu’nun ‘Ben Genç Girişimciyim’ adlı Projesi kapsamında Sungurlu’da bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çeşitli kurumların iş dünyasına yönelik destekleri aktarmak amacıyla düzenlenen toplantı, yoğun ilgi gördü.


SUNGURLU’DA NEZAKET ZİYARETLERİ


Toplantı öncesi TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısı öncesinde Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu TSO Başkanı Alaattin Akel ve Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil’i ziyaret etti.


Ziyaretlerde, Sungurlu ilçesine yapılması planlanan yeni yatırımlar hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Ziyaretlerde ayrıca, Sungurlu’nun Çorum’dan ayrı olmadığı ve her kurumun Çorum’un gelişmesi, kalkınması için çabaladığı vurgulanarak, ortak çalışmaların bundan sonraki süreçte de devam edeceği bildirildı.


TEŞVİK VE HİBE DESTEKLERİ ANLATILDI


Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın desteğiyle gerçekleştirilen toplantıda Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), KOSGEB, İŞ-KUR, TKDK ve Kredi Garanti Fonu yetkilileri, Sungurlulu müteşebbislere destekleri hakkında bilgiler verdi.


İl merkezinde düzenlenen bu tür toplantılara ilçelerden katılımın zor olması nedeniyle organize edilen ve ilki Sungurlu ilçesinde gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alaattin Akel, Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, toplantının Sungurlu ilçesi için faydalı olacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.


TOBB İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Elvan Can Çabuk da konuşmasında, bu tür bilgilendirme toplantılarını il merkezinde belirli aralıklarla düzenlediklerini, ancak ilçelerden katılımın yeterli düzeyde olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Bu nedenle, ‘Ben Genç Girişimciyim’ Projesi kapsamında ilçelerdeki müteşebbisleri devlet destekleri ve hibeleri hakkında bilgilendirmeye karar verdiklerini ifade eden Çabuk, “Biz Genç Girişimciler Kurulu olarak bir sivil toplum kuruluşu mahiyetindeyiz. Üyelerimize maddi anlamda destek olmak gibi bir imkanımız yok. Dolayısıyla bu tür bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, müteşebbislerimizin, genç girişimcilerimizin yeni ufuklar kazanmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çeşitli kurumlardan uzmanlarımızın vereceği bilgiler ışığında hibe desteklerinden en iyi şekilde yararlanmanızı temenni ediyorum” dedi.


Elvan Can Çabuk ayrıca, bilgilendirme toplantısına katılan kurum temsilcilerine de katılımlarından dolayı teşekkür etti.


Toplantıda açılış konuşmalarının ardından hibe destekleri hakkında sunumlara geçildi. Toplantıda sırasıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden Hakan Kümbül ve Selahattin Altunsoy, Kredi Garanti Fonu’ndan İlhan Çamlıbel, OKA’dan Mesut Hayırlı, TKDK’dan Hakan Körpınar ve Ahmet Kuyulu, KOSGEB’den Gökhan Yürürer ve İŞKUR Genel Müdürlüğü’nden Yasemin Özüm Bozkurt katılımcılara, kendi kurumlarının hibe ve teşvik destekleri hakkında bilgiler verdiler.


Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona ermiştir.




Son Güncelleme: 15.03.2015 00:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.