Besicilerin umutlu bekleyişi

Üreticiler, kurulan hayvan pazarında 2 yaşındaki doğal ortamda beslenmiş bir düveyi 1.5-2 bin, tosunları ise

11 Ekim 2013 Cuma 12:15
 Besicilerin umutlu bekleyişi

Üreticiler, kurulan hayvan pazarında 2 yaşındaki doğal ortamda beslenmiş bir düveyi 1.5-2 bin, tosunları ise 2.5- 6 bin TL gibi fiyatlardan satmaya çalıştıklarını belirtirken, buna rağmen kurban alıcılarının sıkı pazarlık sonucu fiyatı düşürmeye çalıştıklarını belirtti. 
Ankara'ya KarsÇorumTokatErzurum ,YozgatKırıkkale gibi illerden gelerek Mamak İlçesi Ortaköy hayvan pazarında kurulan çadırlarda küçük ve büyükbaş kurbanlık satmaya çalışan besiciler, son beş yıldır aynı pazara geldiklerini, ancak son yılların en durgun satışlarını yaşadıklarını dile getirdi. Besici 42 yaşındaki Selman Güç, hayvan pazarına 18 gün önce geldiğini, ancak kurbanlıkların daha 4'te 1'ini bile satamadıklarını belirtirken, şöyle dedi:

"Böyle giderse hayvanlarımızı getirdiğimiz gibi götüreceğiz. 30 yıldır besicilikle uğraşıyoruz. 
Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi Muşali köyünden 60 düve ve tosun getirdik. 20 günde 10 kurbanlık zor satabildik. Son yılların en durgun pazarını yaşıyoruz. Burada 370 çadır hep aynı durumda. Bu pazarda kurbanlıklar doğada beslenmiş hayvanlar. Buna rağmen pazarda aşırı bir durgunluk yaşıyoruz."

Hırsızlığa karşı hayvan çadırlarında yatan besiciler, pazarda yeterli tuvalet ve duş olmadığında da yakınırlarken, "Pazarda 370 çadır da yaklaşık bin 500 pazar esnafı bulunuyor. Pazara gelenlerin kullandığını düşünürsek, bu sayı 2 binlere yaklaşıyor. 4 tuvalet ihtiyacımızı görmekten uzak kalıyor" dedi.

(DHA)




Son Güncelleme: 11.10.2013 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.