BİK Çorum’dan memnun

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Çorum Belediye...

28 Temmuz 2015 Salı 18:27
BİK Çorum’dan memnun


Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti. 

Basın İlan Kurumu olarak Çorum’la gurur duyduklarını dile getiren Karaca, kentin gerçek anlamda gazetecilik yapılan bir il olduğunu söyledi. Basın kuruluşlarının resmi ilanlarla desteklenmesinin yanı sıra kendilerini geliştirmeleri ve standartlarının yükseltilmesi amacıyla da çalışma yaptıklarını vurgulayan Karaca, Çorum’daki basın sektöründeki gelişimin devam etmesini temenni etti. Yerel yönetimlerin gazetelerin paydaşı olduğunu dile getiren Karaca, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları arasında iyi bir diyalog kurulduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, siyasetçiler ve gazetecileri yol arkadaşı olarak niteledi. Basının önemli bir güç olduğunu ve demokrasinin vazgeçilmez değeri olduğunu dile getiren Başkan Külcü, bunun doğru hedefler için kullanılması gerektiğini kaydetti.

Gazetecilerin zaman zaman siyasetçileri yol gösterici talepler ve eleştirilerde bulunduğunu siyasetçilerinde aynı doğrultuda talepte bulunma hakkının bulunduğunu dile getiren Başkan Külcü, bazı basın yayın kuruluşlarının gücünü şahsi çıkarları için silah gibi kullandığına dikkat çekti.

BİK ve diğer yetkili kurumların bu tür davranışlar karşısında bir şey yapmadığını kaydeden Külcü, elinde gazete çıkaracak kadar parası olanların zaman zaman hukuk kurallarını gözardı ederek yaptığı yayınların ise demokrasi değil, ahlaksız olduğunu ifade etti.

Belediye yanlış bir yol yaptığında bunun telafisinin mümkün olduğunu anlatan Başkan Külcü, “Ancak insanların onurlarıyla oynanacak yayınlarda gereken yapılmalı. Sistem rehabilite edilerek safralar atılmalı” dedi.

BİK genel Müdürü Karaca da, bu tür durumlarla ilgili kurum veya kişilerin şikayet haklarının bulunduğunu, bunun kurumun işleyişine de katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

BİK Çorum Şubesi’nin ardından Valilik ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Yakup Karaca, öğle yemeğinde Çorumlu basın mensuplarıyla bir araya geldi.

BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Can, BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris Cerit, BİK Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ve Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci, gazetelerin imtiyaz sahipleri ve çalışanlarıyla, haber ajanslarının yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıda, BİK’in çalışmaları ve gazetecilerden gelen talepler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.




İHA

Son Güncelleme: 28.07.2015 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.