BİK Genel Kurulu başladı

Basın İlan Kurumu (BİK)’nun 28. Dönem Genel Kurul 5. Toplantısı İstanbul’da başladı.

25 Şubat 2016 Perşembe 16:23
BİK Genel Kurulu başladı

Basın İlan Kurumu (BİK)’nun 28. Dönem Genel Kurul 5. Toplantısı İstanbul’da başladı.

BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in de katıldığı toplantıda gündem maddeleri ele alındı.

Önceki gün İstanbul Cevizlibağ’da bulunan Genel Müdürlük binasında başlayan toplantının açılışını BİK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ertem yaptı.

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Dr. Adnan Ertem, Genel Kurul üyelerine “hoşgeldiniz” dedikten sonra katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunarak toplantı çalışmalarının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Başkanlık divanının teşkiline dair Genel Kurul’un tasviplerine sunulan önergenin oylanması sonucunda Divan Başkanlığına Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Yazmanlıklara ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Münir Uğuz ile Basın - İş Sendikası Genel Koordinatör - Uluslararası İlişkiler Uzmanı Fatih Aydemir seçildi.

ERZEN ve ERTEM’e BAŞSAĞLIĞI


Başkanlık Divanının seçiminin tamamlanmasını müteakiben Divan Başkanı Basri Bağcı, kendilerini seçmelerinden dolayı Genel Kurul üyelerine teşekkür ederek Genel Kurul üyelerine toplantı çalışmalarının başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu. Bağcı, geçtiğimiz ay içerisinde hayatlarını kaybeden Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ertem’in kayınvalidesine ve Genel Kurul Üyesi, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi, Çorum Hakimiyet Gazetesi Sahibi Şevket Erzen’in babasına Allah’tan rahmet, Ertem ve Erzen’e başsağlığı diledi.


Toplantı yeter çoğunluğunun belirlendiği yoklama sonrası çalışmalara geçildi ve ilk olarak Divan Başkanı tarafından ‘Gündemin kabulü’ maddesi altında Genel Kurul üyelerine taslak gündem ile ilgili herhangi bir görüş ve önerilerinin olup olmadığının soruldu. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ertem tarafından Divan Başkanlığına sunulan Yönetim Kurulu’nun 3 adet teklifi Genel Kurul üyelerinin oybirliğiyle nihai gündem kabul edildi.


KOMİSYONLAR ÇALIŞMALARA BAŞLADI


Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Cemalettin Haşimi’nin 8 Ocak 2016 tarihinde görev değişikliği sebebiyle Yönetim Kurulu üyeliği sona erdiği belirtilerek yeni üye seçiminde Hükümet grubu temsilcisi Başbakanlık Basın Müşaviri Aydın Cem Aslanbay kalan süreyi tamamlamak üzere Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.


Müteakiben gündem maddelerinin ele alınmasına devam edilerek, BİK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ertem Yönetim Kurulu’nun faaliyet raporunu, ardından ise Denetçiler Kurulu raporunu Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Genç Osman Yaraşlı özet olarak sundu.


Yönetim Kurulu Başkanı Ertem tarafından gündemin 7’nci maddesi uyarınca Yönetim Kurulunun tekliflerinin amacı ve mahiyeti hakkında; 8’inci maddesi uyarınca da BİK Genel Müdürü Yakup Karaca Yönetim Kurulunun Kurum Mevzuatının tadiline ilişkin Genel Kurula bilgi verdiler.


Daha sonra Genel Kurul üyeleri arasından Hukuk, İlan ve Mali İşler komisyonlarının teşkili konusunda Divan Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda Hukuk, İlan ve Mali İşler komisyonları teşkil edildi. Genel Kurul oturumuna ara verilmesini müteakiben komisyonlar çalışmalarına başladılar.


Genel Kurul toplantısının bu sabah yapılacak oturumunda Hukuk, İlan ve Mali İşler komisyonlarının görüşleri alınarak Yönetim Kurulunun 3 teklifi ile Denetçiler Kurulu raporlarının oylama işlemi sonrasında Yönetim Kurulu teklifleri, yapılan müzakereler ve komisyonların raporları ışığında karara bağlanacak. (BİK)

Son Güncelleme: 25.02.2016 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.