BİK Genel Kurulu mâli başlıkları görüştü

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu 28’inci Dönem 8’inci toplantısı sona erdi.

27 Kasım 2016 Pazar 14:46
BİK Genel Kurulu mâli başlıkları görüştü


Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu 28’inci Dönem 8’inci toplantısı sona erdi.

BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in Divan Heyeti üyesi olarak görev aldığı toplantıda gündem maddeleri ele alındı. 23-25 Kasım 2016 tarihleri arasında Cevizlibağ’da yapılan toplantıyla ilgili olarak BİK’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı’nın Divan Başkanlığı’nda 25 Kasım 2016 Cuma günü saat 10.30’da başlayan kapanış oturumda ilk olarak mazeretli üyeler bildirildi. Yoklama alındıktan sonra Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu tarafından Genel Kurula takdim edilen 2016 yılı üçüncü üç aylık döneme ait faaliyet ve çalışmalarını kapsayan Durum Raporu; Hukuk, Mali ve İlan İşleri Komisyonları’nın görüşleri alındıktan sonra oylamaya sunuldu ve rapor oybirliğiyle uygun bulundu.


Kurumun 2016 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üçüncü 3 aylık dönemine ait Denetçiler Raporu oy birliğiyle kabul edildi. 
Genel Kurul toplantı gündeminin 12, 13, 14, 15, 16 ve 17’nci maddelerinde yer alan Yönetim Kurulu teklifleri görüşülerek sırasıyla şu kararlar alındı:

"Yönetim Kurulu’nun 1 numaralı teklifinin müzakeresi neticesinde Kurum personeli ana taban ücretlerine 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılacak zam oranının, 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında devlet memurları için belirlenen zam oranından fazla olmamak kaydıyla tespit etmek için Yönetim Kurulu’nun yetkilendirilmesi kararlaştırıldı.


Yönetim Kurulunun 2 numaralı teklifi olan Kurumun 2017 yılı için ihtiyaç duyulan personel kadro sayısının Hukuk, İlan ve Mali İşler Komisyonlarının görüşleri alınarak 400 olarak belirlenmesine karar verildi.


Bilahare Yönetim Kurulunun 3 numaralı teklifi olarak sunulan Kurumun 2017 yılı bütçesi, 63 milyon 800 bin Türk Lirası gelir ve 59 milyon 500 bin Türk Lirası gider öngörülmek suretiyle belirlendi. 
Resmi İlan Fiyat Tarifesinin Görüşülmesi ve Karara Bağlanması hakkında sunulan Yönetim Kurulu’nun 4 numaralı teklifi, günlük fiili satışı 50 binin altında olan gazeteler için 12,00 TL, günlük fiili satışı 50 binin üstünde olan gazeteler için ise 38,00 TL’ lik sütun/santim birim fiyatı şeklinde revize edilerek yeni Resmi İlan Fiyat Tarifesinin Bakanlar Kurulu’na arz edilmek üzere kabulüne karar verildi.

Yönetim Kurulunun 5 numaralı teklifi ile Lozan Barış Andlaşması kapsamında azınlık statüsünde sayılan Ermeni, Rum ve Yahudi toplulukları tarafından ülkemizde yayınlanan gazeteleri desteklemek maksadıyla bu gazetelere Yönetim Kurulu’nun belirleyeceği kıstaslar çerçevesinde 2016 yılı için toplam 150 bin Türk Lirası tutarında nakdi yardım yapılmasına karar verildi. 
Yönetim Kurulunun 6 numaralı teklifi olan resmi ilan ve reklamların elektronik ortamda alınıp dağıtılmasına dair yapılan İLANBİS Yönetmeliği kabul edildi. Yeni Yönetmelik Resmi Gazetede yayımını müteakip 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Bir sonraki BİK Genel Kurul toplantısının 21, 22 ve 23 Şubat 2017 tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı. Bu toplantı ile 28 inci Dönem BİK Genel Kurulu’nun iki yıllık görev süresi sona erecek. Yeni BİK Genel Kurulu’nun ilgili mevzuat hükmü uyarınca 24 Şubat 2017 tarihinde ilk toplantısını yapması, Yönetim Kurulu üyeleri ile Denetçileri seçmesi ve bir sonraki toplantı tarihini saptayarak göreve başlaması öngörülüyor.

Son olarak ‘Dilek ve Temenniler’ maddesine geçildi. Divan Kurulu Başkanı, gelecek yeni yılla ilgili temennilerde bulunarak oturumu kapattı.”


Son Güncelleme: 27.11.2016 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.