Bildiriye Bağcı da imza attı

Zeytin Dalı harekatına 126 akademisyen 5 dilde harekata destek bildirisi yayımladı. Bildiriye Cahit Bağcı da imza attı

24 Ocak 2018 Çarşamba 13:53
Bildiriye Bağcı da imza attı

Afrin'de süren Zeytin Dalı harekatına bir destek de akademisyenlerden geldi.

126 akademisyen 5 dilde harekata destek bildirisi yayımladı. 126 akedemisyen arasında Çorum eski Milletvekili Türkiye Maarif Vakfı Daimi Yönetim Kurulu Üyesi  Doç. Dr. Cahit Bağcı da yer aldı.

Akademisyenler ortak bildiride, Suriye topraklarının medeniyetimizin ve kadim geçmişimizin izlerinin bulunduğu bir coğrafya olduğu hatırlatılarak, bölgede yaşananların bazı akademisyen, sözde aydın ve aktivistlerin göstermeye çalıştıkları gibi bir etnik alan kapma yarışı olmadığı ifade edildi.

Sınırlarımızın hemen ötesinde emperyalist güçlerin Orta Doğu’yu devletimsi bir yapılanma ile şekillendirmeye çalıştıkları belirtilen bildiride, ülke ve topraklarımızın bütünlüğünü tehdit eden bu yapılanmaya asla izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

Türkiye’nin bölgedeki tarihi konumuna dikkat çekilen bildiride, PKK ve PYD arasında hiçbir farkın olmadığı, buna rağmen ABD’nin tırlarca dolu silah ve mühimmatı terör örgütüne yardım olarak gönderdiği, uluslararası hukuka aykırı başkaca hamlelerin müttefiklik ilişkisi içinde ciddi şüphelere neden olduğu hatırlatıldı

PKK/PYD’nin kürtlerin asla temsilcisi olmadığı belirtilen bildirinin sonuç bölümünde ise “ABD bir terör örgütü ile geliştirdiği ortaklık ile, Türkiye ile tarihi müttefiklik ilişkisini tehlikeye atmaktadır. ABD 15 Temmuz darbe girişiminin elebaşısı Fetullah Gülen’i korumaya devam etmektedir. Vizeleri askıya almak gibi sözde Türk milletini cezalandırarak “yola getireceği” gibi yanlış vehimlerle hareket ederek Türkiye kamuoyunun tepkisini çekmektedir. Her şeye rağmen, Türkiye demokrasisini daha da güçlendirerek, bölgesel barışı yeniden tesis etme kararlılığıyla yoluna devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 25.01.2018 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165