Bilimsel eğitime katkı

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Çorum’da bulunan Eti Anadolu Lisesi’nde görevli öğretmenler yaptıkları projeleri 25 Mayıs 2017 tarihinde tanıttı.

28 Haziran 2017 Çarşamba 09:56
 Bilimsel eğitime katkı


TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Çorum’da bulunan Eti Anadolu Lisesi’nde görevli öğretmenler yaptıkları projeleri 25 Mayıs 2017 tarihinde tanıttı.


Gün boyu süren tanıtım etkinliğine Şube Başkanı Mustafa Gül ve Şube Sekreteri Hıdır Aygün de katıldı. TÜBİTAK desteği ile 20 proje; 64 öğrenci ve 17 danışman öğretmen ile birlikte yapılan özverili çalışmalar sonucunda hayata geçirildi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından geliştirilen projeler tek bir bilimsel alanla sınırlı kalmamış, Biyoloji, Fizik, Kimya, Tarih, İngilizce, Görsel Sanatlar, Coğrafya, Sosyoloji ve Matematik gibi geniş bir kapsamda yapıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:


Genel Proje Yürütücülüğünü Biyoloji Öğretmeni Seçkin Baş’ın yaptığı çalışmalara ilgili bilim alanlarında yetkin ve tecrübeli olan, Nuray Ertaş (Biyoloji), Derya Sakıcı (Biyoloji), Seyran Uzun (Felsefe), Uğur Karakoç (İngilizce), Özgür Çolak (Türk Dili ve Edebiyatı), Sevda Atak (Tarih), Rasim Mete (Tarih) Yasemin Aktürk Özbay (Matematik), Murat Ezer (Coğrafya), Seyfettin Taşın (Fizik), Turan Karaman (Fizik), İbrahim Gösterir (Tarih), Türkan Özertural (Matematik), Bala Yücel (Görsel Sanatlar), Seyran Uzun (Sosyoloji) isimli öğretmenlerimiz danışmanlık yapmış, projelerin yapım sürecine üst düzeyde katkı sağlamış ve gelişim süreçlerini yakından takip etmişlerdir. Açılış sırasında ve sonrasında Müzik Öğretmeni Rıza Aydın tarafından da müzik dinletisi gerçekleştirilmiştir. Açılışa katılan İl Milli Eğitim Müdürü, Seyit Ali Büyük, yapılan çalışmaların sunulduğu sergi alanlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi almıştır. Özellikle bitkilerin sergilendiği çalışmaların özgün ve kıymetli olduğunu ve çalışmaların mutlaka yayınlanması gerektiğini belirtmiştir. Diğer okullara da örnek olması ve geniş kitlelere ulaşması için yapılan çalışmaların yakın bir tarihte AHL Park’ta sergilenmesinin yerinde olacağını söylemiştir.


Söz konusu projelerin bilimsel, uygulama ve araştırmaya yönelik olarak öğrenci ve öğretmen işbirliği ile hazırlanmış olması hem öğrencilerin akademik başarılarına katkı yapması hem de toplum ve doğa yararına bilim üretme açısından son derece önemli gelişmelerdir. Yaptıkları projelerle bilimsel eğitime daima katkı yapma düşüncesinde olan Eti Anadolu Lisesi öğretmenleri ve aynı zamanda sendikamız üyeleri seminer haftasında da çalışmalarına ara vermemişlerdir. Seminer eğitimlerinden arta kalan zamanlarında Biyoloji Öğretmenleri Seçkin Baş ve Nuray Ertaş okullarında bulunan Biyoloji laboratuarında “Çorum Eti Anadolu Lisesi Florası: Eti Anadolu Lisesi Okul Bahçesinde Bulunan Odunsu ve Otsu Bitkiler” isimli araştırmaları ile ilgili geliştirme çalışmalarına devam etmektedirler. Yakın zamanda AHL Park’ta düzenlenmesi planlanan sergi için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirtmişlerdir.


Şube Eğitim ve Yüksek Öğretim Sekreterimiz, Erdal Ayan, öğretmenlerimizin yaptıkları çalışmalara destek vermek, olası ihtiyaç, tanıtım ve işbirliği olanaklarını görüşmek üzere öğretmenlerimizin çalışma alanlarını ve laboratuarlarını 21 Haziran 2017 tarihinde ziyaret etmiştir. Yapılan ziyarette ilgili biyoloji öğretmenlerimiz tarafından sınıflaması yapılan otsu bitkilerle, kurutma ve muhafaza etme yöntemleri, yapılan broşür ve görselleştirme çalışmaları ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Eğitim ve Yüksek Öğretim Sekreteri, eğitim ve öğretim süreçleri açısından bulundukları çevreye bulunmaz bir örnek teşkil eden öğretmenlerimizin çalışmalarına Şubemiz yönetimi ve üyelerimiz tarafından da destek olunacağını ifade etmiştir. Ayrıca bu tür çalışmaların planlama ve gelişim süreçlerinin Şubemizin web sayfası aracılığı ile de duyurulmasının projelerin tanıtım süreçlerine olumlu etkiler yapacağı değerlendirilmiş ve diğer okullarda bulunan öğretmenler ile işbilikleri yapılmasını kolaylaştırıcı planlama ve desteklerin yapılacağı belirtilmiştir. Eğitim ve Yüksek Öğretim Sekreteri, Biyoloji Öğretmenlerimiz Seçkin Baş ve Nuray Ertaş’a bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilemiştir. Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak ilimizde ve okullarımızda gerçekleştirilen bilimsel etkinliklerin daha yakından takip edileceği ifade edilmiştir.”

Son Güncelleme: 28.06.2017 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.