Binevler Kavşağı gibi proje

Çorum'a Binevler Köprülü Kavşağı gibi ikinci bir alt-üst geçit düşünülüyor.

21 Şubat 2019 Perşembe 13:26
Binevler Kavşağı gibi proje

MUSTAFA DEMİRER

Çorum'a Binevler Köprülü Kavşağı gibi ikinci bir alt-üst geçit düşünülüyor.

Edindiğimiz bilgiye göre; Çorum Belediyesi Akşemseddin Caddesi ile İskilip ve Osmancık yolu bağlantısı üzerine alt-üst geçit projesinin imar planı çalışmasını tamamladı. Köprülü kavşak projesinin ihalesi Karayolları tarafından yapıldı. Binevler Kavşağı gibi düşünülen alt-üst geçit projesi hayata geçirildiğinde İskilip ve Osmancık yolunu kullanan araçlar Çevre Yolu ile kesişmeyecek. Çevre Yolu'nu kullanan araçlar da Osmancık ve İskilip güzergahından geçen araçları görmeyecek. Bilhassa Osmancık Üst Geçidi'nin bulunduğu bölge ile şehir merkezi trafiğinin akışı rahatlatılacak. Köprülü kavşağın yapımını gerekl iödenekler sağlanabilirse Karayolları üstlenecek.

Bu arada Çorum'a yapılması düşünülen alt-üst geçit projesinin alt yapısının hazırlanmasında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü nezdinde yoğun çaba sarfeden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir'in emeği büyük.

AŞGIN DUYURDU, TAKİP SÖZÜ VERDİ

Öte yandan konuya ilişkin projeyi AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın duyurdu.

Aşgın’ın verdiği bilgilere göre, Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, bazı meclis üyesi adayları ile birlikte Akşemseddin Caddesi’nin İskilip ve Osmancık yolu bağlantısı üzerine yapılacak olan alt geçit projesi yerinde incelendi. Çevre Yolu’nun alttan, Akşemseddin Caddesi-Osmancık Yolu bağlantısının üstten geçeceği projeyle, Çorum trafiği önemli ölçüde rahatlık kazanacak. Mevcut Osmancık Köprüsü’nün yoğunluğunu ve yaşanan sıkıntıları bertaraf ederek, bölge sakinleri başta olmak üzere bu güzergahı kullanan tüm Çorumlular çok daha rahat ulaşım sağlayabilecek.
Aşgın, projede emeği geçen Belediye Başkanı Gül ve önceki dönem belediye başkanı çok teşekkür ederker, “İnşallah bu başarılı projeleri takip edip halkımızın hizmetine sunmak konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Başarılı proje ve hizmetlere imza atan Belediye Başkanımız Zeki Gül ve tüm ekibini gönülden kutluyorum. Çorumumuz’a hayırlı olsun.” Dedi.

Son Güncelleme: 21.02.2019 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haydar 2019-02-21 19:26:36

Halil İbrahim bey milletin reyine ipotek mi koydunuz çanta da keklik mi milletin reyi hiç hoş değil seçilmeden bu şekilde davranmanız yapaxaklarınızı anlatın

Avatar
vatandaş 2019-02-21 15:17:03

emanetçi başkan önceki başkan şimdi mi aklına geldi onun hayata geçirdiği projelerde
onun eserlerini açarken nerdeydin ben yaptım ben açtım dedin durdun. yaptığın hiçbirşey de yok anca geziyosun çorumda durduğun yok

Avatar
Ali 2019-02-21 15:57:13

Çevre yolunun alttan alınması güzel proje. Osmancık köprüsü hatası yapılmamış

Avatar
Çorumlu 2019-02-21 13:57:06

Osmancık Üst Geçidindeki Hata Yine Yapılıyor.
Çevreyolu Ya Altgeçit İle Yada Üst Geçit İle Olmalı
İskilip Ve Osmancık Yolu Üst Geçit İle Akşemseddin Caddesine Bağlanınca 300 m İlerideki Çiftlik Caddesi Kavşağında Yine Sıkıntı Olacak.
Üstgeçidin Eğimi İle Bu Sıkındı Yine Giderilemeyecek. Hakbuki Tam Tersi Olsa Sorun Çözülecek

100 Tane Esnaf Etkilenecek Diye 100 Bin Kişinin Bu Sıkıntıyı Çekmesine Gerek Yok

Misafir Avatar
CTTT 2019-02-21 15:34:58 @Çorumlu

hacı sen olayı yanlış anlamışsın... binevler kavşağının ayınısı olacak diyorlar... ha anlamadıysan Burunçiftliği Kavşağını aynısı olacak deyimde anla

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorum 2019-02-21 14:30:36

Halâ Osmancık üst geçidini yıkmama ve oradaki trafiği rahatlatmamak için ısrar ediyorsanız sizlere diyeceğim birşey yok.Yazık,çok yazık.Sizin ufkunuzdan şüphe etmemek mümkün değil.

Avatar
Ahmet 2019-02-21 15:06:53

Aman işin ehli biri yapsın şu işleri. Yap-bozdan bıktık, israf olan paraya yazık.

Avatar
Ahmetefe 2019-02-22 10:18:31

InşAllah o köprüden kurtuluruz

Avatar
hulagu han 2019-02-23 21:11:57

Belediye başkan adaylarından Kenan Şahin bey...O köprüyü yikacagim.Taahhüt ediyorum diyince.Herkesin ilgisini çekti.Neler neler yapaçaklarmis.o köprüyü kim yaptıysa.