‘Bir olalım, diri olalım, iri olalım’

Nefes Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına sunduğu ‘Gelin Gençler Bir Olalım’ projesi kabul edildi.

25 Eylül 2013 Çarşamba 12:48
 ‘Bir olalım, diri olalım, iri olalım’


Nefes Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği’nin  İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına sunduğu ‘Gelin Gençler Bir Olalım’ projesi kabul edildi.

Dernek Proje Yöneticisi Nihat Keser, projenin amacının farklı kültürlerde yetişip toplumda aynı sosyal, iş ve kültürel ortamı paylaşan Alevi ve Sünni gençlerin, topluma örnek teşkil edecek birliktelik ve karşılıklı anlayış amacıyla hazırlanan projede bir araya gelmelerini olduğunu söyledi. Keser, şöyle dedi; “Düzenlenecek eğitim ve panellerle bu gençlerimiz birbirlerini ve kendi kültürlerini daha doğru şekilde öğrenecek, sosyal ve sportif faaliyetlerle de kaynaşmaları sağlanacaktır. Böylelikle gençlerin öncülüğünde önyargısız ve daha hoşgörülü bir toplumun oluşmasına destek verilmiş olacaktır. Bu projeyle gelecek neslimize bırakacağımız en önemli eser barış, hoşgörü ve birlikte yaşama duygusudur. Böylece cumhuriyetin ana unsuru olan din, mezhep ve görüş farklılığı olmadan güçlü bir toplum oluşturabileceğiz. Geçmiş yıllarda bölünmüş, parçalanmış bir toplum yapısı yarardan çok zarar getirdi. Hep birlikte gördüğümüz üzere çağımızın  ayrışımların çağı değil, bütünleşme çağı olduğu aşikardır. Hünkar Hacı Bektaş’ın deyimiyle “Bir olalım, Diri Olalım, İri olalım”sözü bu toplumun hiçbir renk ayırt etmeden birleşmesi gerektiğinin bir göstergesidir.

Proje koordinatörü
Yakup Beşoluk ise, projenin 8 ay devam edeceğini, 40 gencin projede katılımcı olarak yer alacağını, projede eğitim, panel ve sosyal etkinliklerin yer alacağını ,Çanakkale, Konya ve Nevşehir illerine de kültürel geziler yapılacağını söyledi. 




Son Güncelleme: 25.09.2013 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.