Bir tepki de mülakata

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı okul müdürleri için yapılan mülakata tepki gösterdi.

30 Ekim 2014 Perşembe 15:41
 Bir tepki de mülakata


Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı okul müdürleri için yapılan mülakata tepki gösterdi.


Aydın, saat 14.30’da bazı sendika yöneticileri ile birlikte eğitimde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.  Müdürlükte ilk defa veya yeniden görevlendirme için Çorum’da da mülakatların 23 Ekim itibariyle sona erdiğini hatırlatan Aydın, bu sürecin Milli Eğitim Müdürlüğü için de bir adalet sınavı, kendileri için huzuru sağlama, eğitim kalitesini artırma adına bir fırsat olduğunu daha önceki açıklamalarımızda belirttiklerini hatırlattı.


Milli Eğitim Müdürlüğüne yazmış olduğumuz yazıda mülakatlara gözlemci olarak katılmayı talep ettiklerini anlatan Aydın, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Sınav sonuçlarına baktığımızda Milli Eğitim Müdürlüğümüzde hiçbir değişiklik olmadığını yine bildiğiniz gibi bu sınavda da hakkaniyetten uzak tavır takındığını hep birlikte gördük. Herhangi bir kayıt işleminin yapılmadığı  keyfi soruların sorulduğu bu mülakat sınavında şaibelerin olduğunu haksız hukuksuz işlerin yapılmasından endişe duyduğumuzu belirtmiştik.Tablo ortada Sınava giren 226 Eğitim Bir Sen üyesinin 134 ‘ü başarılı kabul edilip ve  barajı çok yüksek puanlarla  geçmişken, Türk Eğitim-Sen ‘den 107 kişi sınava girmiş sadece 23 ü barajı aşmış bunlara da atanamayacakları kadar puan verilmiştir. Eğitim-Sen 33 kişi sınava girmiş 8 i başarılı sayılmıştır.Eğitim-İş 10 kişi den 2 si başarılı sayılmış, Aktif Sen den 14 kişiden sadece 1 i başarılı olmuş, Sendikası olmayan 45 kişinin ise sadece 9 u başarılı sayılmıştır.Sonuç olarak başarılı olanların % 75 i Eğitim Bir Sen , %10 ‘u Türk Eğitim-Sen, % 15 i ise diğer sendikalar ve sendikasızlardan oluşmaktadır. Görüldüğü üzere  Malum çevreler sağolsunlar  bizi yine  haksız  çıkarmadılar.Eğitim Bir-Sen dışındaki barajı geçen eğitimcilerin büyük çoğunluğu puanlarının düşüklüğü nedeniyle kent merkezindeki bir okula müdür olma şansları yok. Yani anlayacağınız Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sendikal ayrımcılık mülakat değerlendirmesinde de devam etti.


‘Bizim Çocuklar’ dediğiniz 80-100 arası puan verdiğiniz Ak Vagonlara bindirdiğiniz hak etmeden yönetici olarak görevlendirilecek olanlar( istisnalar hariç) çocuklara dürüstlüğü nasıl öğretecekler acaba? Bu zulme sebep olanlar Zannetmesinler ki yaptıkları iyi şeylere vesile olacak, aksine huzursuzluklar ve gerginlikler ziyadesiyle artacak. Görevlendirilecek müdürler de rahat durmayacak, ellerine tutuşturulan listeleri müdür yardımcısı olarak görevlendirme telaşına girecek. Eğitimin kalitesi düşecek, iş barışı bozulacak. Tabi Sayın Valimiz bunlara müsaade etmeyecektir diye umuyoruz. Bu arada Sayın valimize komisyon üyelerini kimse tanımıyor diye açıklama getirenlere sormak istiyorum bu çıkan tablo sizce tesadüf mü? Müdürlüğe devam etmesi sakıncalıdır diye düşük puan vererek baraj altına bıraktıklarınıza şimdi ne oldu da yüksek puan verdiniz? Bu durum güvensizliğinizi  iyice artırmıştır. Bu adamlardan bazısı daha mülakata girmeden kendilerine söz verildiğini dillerinden düşürmüyordu. Yazıklar olsun sizin adaletinize, Yazıklar olsun sizin ahlak anlayışınıza…Kısacası rezalet diz boyu, adaletsizlik diz boyu, haksızlık diz boyu.

Bu yapılanlar kimsenin yanına kar kalmayacak. İlahi adalet er ya da geç tecelli edecek.Bugün davul sizde tokmak da siz de …İstediğiniz gibi çalıp oynuyorsunuz, yapılan haksızlıklar unutulmayacak, bu bilgi ve birikimi ile kendini ispatlamış sorduğunuz sorulara da doğru cevap verenler sizlere haklarını helal etmeyeceklerdir. Birilerinin tetikçiliğini yapmanız da sizi kurtaramayacaktır. Komisyon üyeleri şunu iyi bilin ki Rabbim bütün bunları sizden çıkaracak.


Özetlemek gerekirse, 13 Haziranda başlayan kıyım sürecinin 10 perdelik tiyatro oyunun ardından nihayet sonuçlar açıklandı. Yandaşlarına vermiş oldukları yüksek puanlarla öne çıkmalarına vesile olan komisyon üyeleri göstermelik olarak diğerlerinin de önüne geçemeyecek kadar puanları da diğer adaylara vererek kamuoyunu yanıltmaya çalışmışlardır. Boş okul sayısı belli, Ek-2 Puanları belli kimin kaç puan a ihtiyacını olduğunu hesaplamak zor olmasa gerek, sicili bozuk bulunduğu makamlara ihanet ettiği daha önceki değerlendirme sürecinde tescillenmiş bu komisyon üyelerinden farklı bir şey beklemiyorduk ama yine de vicdanlarının sızlayacağını ümit ediyorduk. Türk Eğitim-Sen olarak şeffaflıktan uzak, hiçbir kaydı bulunmayan bu değerlendirmelerin, keyfi verilen puanların kabul edilebilir bir yanı olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz.  Şunu herkes bilsin ki Türk Eğitim-Sen bunun peşini bırakmayacak, hukuk kuralları içerisinde mücadelesine devam edecektir.Yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamalarınızın takipçisi olacaktır. Sahnedekileri de oynanan bu oyunu da unutmayacaktır. Eğitim çalışanları yeni yandaş kadrolar oluşturulmasına artık tahammül edememektedir. Çünkü birilerini korumak, başkalarına haksızlık yapmak demektir.


Çorum Kamuoyuna ve Mili Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı ‘ya sesleniyoruz:


Okullarımızın yönetimi artık, liyakatli, kabiliyetli yöneticilerde değil,  Okullarımızın birçoğu, artık, yağcılıkta, yalakalıkta derece yapmış olanlar, dostlarını satmaktan bir an olsun çekinmeyenler tarafından yönetilecek. Bu çapsız adamlarla Türk milli eğitiminin nereye gittiğinden, haberiniz var mı?


Tek dertleri makam ve unvan sahibi olmak olan, yüreklerinde zerre Allah korkusu ve millet sevgisi olmayan, hak yemekten hiç korkmayan bu çetelerle daha ne kadar bu oyun devam edecek? reye kadar yürüyeceksin, Ey Nabi Avcı?


Alın teri hırsızları, sözde mülakat çeteleri kelle avcılığına çıkmış haberiniz var mı?

Binlerce insan, hak ettiği makamlardan, adeta zor kullanılarak alaşağı edildi? Haberiniz var mı?”


Aydın, açıklamasına Abdürrahim Karakoç’in ir dörtlüğünü okuyarak son verdi.




Son Güncelleme: 30.10.2014 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.