‘Bir torba kanun da Özgecan’lar için çıkarın’

Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkan Yardımcısı Banu Gündemir, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın...

16 Şubat 2015 Pazartesi 11:34
‘Bir torba kanun da Özgecan’lar için çıkarın’

Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkan Yardımcısı Banu Gündemir, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice öldürüşüne “Asın bu ahlâksız canileri” sözleriyle tepki gösterdi.

“Başka Özgecan'lar ölmesin. Başka gençler yanmasın. Başka analar ağlamasın. Devlet, devlet olmanın gereğini yapmalıdır. Gerektiğinde bir gecede kanuni düzenlemeyi yapanları uyarıyoruz; bu katilleri gerektiği gibi cezalandırın.” diyen Gündemir, açıklamasında şunları kaydetti; “Türkiye yeni bir kadın cinayeti ile sarsıldı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan hunharca katledildi. Bazıları hariç tüm milletimiz büyük bir öfke ve travma yaşadı. Bazı aklı evveller, sanatçı, sözde aydın müsveddeleri, bu caniliği kınamak yerine; tacize, tecavüze ve katile hafifletici sebepler aramaya kalktılar. Biz onları kınıyoruz. Bunlar Türk milletinin sanatçısı, aydını ya da başka bir kanaat önderi olamazlar. Onların milletin vicdanındaki yeri fosseptik çukurudur.

Ülkemizde gün geçtikçe bir ahlaki kokuşmuşluk, vicdanla izah edilemeyecek travmatik hareketler artarak devam etmektedir. Toplumun yüzde 25'inin psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu Sağlık Bakanlığı verilerinden öğreniyoruz. Peki, sonuç nedir? Fırat'ın kenarında kaybolan bir koyunun hesabını yöneticilerden sorulacağını sürekli tekrarlayan siyasiler ne çözüm ürettiler. Bunun cevabı koskoca bir HİÇ. Öldürülen ve tecavüze uğrayan her kadının arkasından, siyasi slogana ve hamasete alet edilen açıklamalar hariç, hiçbir gerçekçi çözüm üretilemiyor.

Ülkemizin bir bölgesinde, bebek katili imralı canisi'nin posterleri polis güvenliğinde bazı terör elemanlarınca taşınırken buna sesini çıkarmayanlar, Özgecan Aslan için eylem yapanlara polis müdahale ediyor. Bunun mantığı milletin vicdanında nasıl izah edilecek. Ülkenin canı yandı. Özgecan'ın ailesi ile birlikte bütün vicdan sahibi milletimizin canı yandı.”

Son Güncelleme: 28.07.2018 01:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165