Birinci gündem Çorum’un havası!

Mahalli Çevre Kurulu Vali Yardımcısı Tamer Orhan başkanlığında toplanarak hava kirliliğine karşı albir dizi kararlar aldı.

26 Aralık 2019 Perşembe 11:19
Birinci gündem Çorum’un havası!

Mahalli Çevre Kurulu, Çorum'da hava kirliliğine karşı alınacak tedbirleri geniş bir şekilde ele aldı.

Kurul Vali Yardımcısı Tamer Orhan başkanlığında ilgili kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla toplandı.

Toplantıda sağlık kuruluşlarının ilgili belediyelere ödeyeceği tıbbi atık bertaraf ücretleri belirlenirken, Çorum’da kış döneminde hava kalitesinin korunması ve hava kirliliğiyle mücadele amacıyla alınacak tedbirler ve yakıt programı detaylı bir şekilde değerlendirildi.

bakanlıkg enelgesi doğrultusunda Temiz Hava Eylem Planı güncellemesi ile Sungurlu’da ekonomik ömrünü tamamlamış lastiklerden elektrik enerjisi üretimi yapılması projesi için yer seçimi değerlendirdi.

Son Güncelleme: 27.12.2019 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2019-12-26 12:27:12

Peki belediyenin gündeminde hava kirliliği var mı? Kış mevsimine dayanıklı çiçekler dikildikten sonra Çorum şimdi daha güzel diye fotoğraf paylaşmakla meşguller.

Avatar
eğtm 2019-12-26 12:41:05

yahu nasıl tedbir..simsiyah dumanı, kalitesiz kömürü kimin denetleyeceği bile belli değil.. çevre şehircilik mi, belediye mi...Allah aşkına 153 belediye zabıtayı arayıp simsiyah duman ihbarında bulunun, ardından 181 çevreyi arayın duman ihbarında bulunun görelim.. vAllahi , biri yetki-sorumluluk diğerinde diyor, diğeri öbüründe diyor..valiyi haberdar edin de o olaya el atsın, yoksa çözülmez....

Avatar
Ahmet 2019-12-26 13:34:28

Kalori-kükürt değerleri yasaya uygun olmayan kömürleri evrak üzerinde yasaya uygun hale getirtip sosyal yardımlaşmaya satıyorlar. Filtrelere ilgili de doğru düzgün bir denetleme yok. Bu kirlilik de bu eğriliklerin doğal sonucu.

Avatar
Keyfine Düşkün Zenginler 2019-12-26 13:47:12

Çorumda Isınmada Hep Zengin Kesim könür Kullanıyor.
Fatih Caddesinde Sağlı Sollu Milli Eğitim Müdürlüğünün Çevresi Stadın Çevresi Anıtın Çevresindeki Binalara Bakıyoruz Hep O Binalar Kömür Kullanıyor.
Nerdeyse Bütün Yetkililer O Bölgelerde Kalıyor
Kendileri Keyiflerine Düşkün Oldukları İçin Doğalgaza Geçmiyorlar
Madem Doğalgazla Isınamıyorsunuz Vatandaş ne Yapsın Bu Şehre Niye Doğalgaz Getirildi?
Fabrikaları Hiç Söylemiyorum
Çevreyolundaki Tuğla Fabrikalarının Bir Çoğu Halen Kömür Kullanıyor Neden Doğalgaz Dönüşümü Yapılmıyor Bu Şehirde Kanunlar Parası Olan İşlemi Parası Olmayan İse Kanunlar İşliyor

Avatar
bilgi 2019-12-26 16:10:23

Çorum merkezde yaklaşık 25000 hane de kömür yakılmakta kömür yakanlara hiç söz söyleyen yok insanda biraz utanma olur hadi garip gurabayı anladık koca apartmanlar kömürden doğal gaza geçmiyor kanuni olarak mecburiyet getirmek mümkün değil bu işin denetimi tamamen belediyeye devredilmiş bir husus olup belediye elini taşın altına koymalı amma velakin böyle bir mecburiyet getirilse bizim dedikodu ve fitneyi çok seven hemşehrilerimizin yapacağı yorum AK Parti il başkanı doğalgazın patronu olduğundan kömürü yasaklattı diye ciyaklamaya başlar mı diye de düşünmeden edemiyor insan