BM’nin örnek gösterdiği projede Çorumlu imzası

Türk Telekom grup şirketlerinden TTNet, ‘herkes için internet’ projesini Birleşmiş Milletler’de tanıttı.

24 Eylül 2013 Salı 18:54
 BM’nin örnek gösterdiği projede Çorumlu imzası

Türk Telekom grup şirketlerinden TTNet, ‘herkes için internet’ projesini Birleşmiş Milletler’de tanıttı. TTNet Genel Müdürü hemşehrimiz Abdullah Orkun Kaya, ülke kalkınmasına katkı sağlayan ve eğitimi destekleyen projenin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından örnek gösterildiğini söyledi.

Zaman’da konuya ilişkin haber şöyle: “Kalkınmada öncelikli ülkelerde hem toplumsal gelişime katkı sağlayan hem de ekonomik getirisi olan projeleri tanıtan Birleşmiş Milletler (BM) Business Call To Action (BCTA) programı yürütüyor. New York'ta düzenlenen BM toplantısında bu yıl BCTA kapsamında TTNet'in ‘Herkes için internet' projesi tanıtıldı. Bu programa kabul edilen ilk Türk şirketi olan Türk Telekom'un grup şirketlerinden Sebit'in online eğitim paketi Vitamin'i temel alan proje yüz yüze internet okuryazarlığı eğitimi de içeriyor. TTNet Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, dünya çapında iş yapan 82 şirketinin dâhil olduğu BCTA'da Türk modeli internet tabanlı eğitimi anlattı. Kaya, ülke kalkınmasına katkı sağlayan ve eğitimi destekleyen projenin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından örnek gösterildiğini ifade etti.

İnternetin ve dijital platformların yaygınlaşmasının Türkiye'nin ekonomik gelişmesinin sürekliliğine katkı sağladığını belirten Kaya, “Mottosu ‘good business good society' (iyi toplum için iyi iş modeli). Ticari fayda sağlayan şirketlerin ülkelerine ticari ve sosyolojik kalkınmasına katkı sağlamalarına da bakılıyor.” dedi. 10 yıl önce 20 bin olan geniş bant abone sayısının bugün 20,5 milyona çıktığına işaret eden Kaya, “Bu rakamlar, internetin hayatın içine ne denli nüfuz ettiğini gösteriyor.” diye konuştu. Online nüfusu artırmaya çalıştıklarını ifade eden Kaya, çalışmalarını kalkınmada öncelikli bölgelere yoğunlaştıracaklarını kaydetti. ‘Herkes için internet'in bölgesel bir kampanya olduğuna işaret eden üst yönetici, 30 bin civarında haneye ulaştıklarını, eğitim ayağında 2014'te 12 bin kişiye ulaşmayı hedefledikleri bilgisini verdi.

TTNet'in BCTA'ya katılmasından mutluluk duyduklarını belirten Business Call to Action Direktörü Sahba Sohbani de, “TTNet'in sunduğu geniş bant hizmetinin Türkiye'deki çeşitli bölgeler arasındaki sayısal uçurumu azaltabileceğine inanıyoruz. Ayrıca son yıllarda görüyoruz ki Anadolu kaplanlarının Türkiye'ye model olması gibi Türk şirketleri de dünyaya model oldu.” dedi. TTNet'in belirli aralıklarla kendilerine raporlama yapacağını kaydeden Sohbani, Filipinler ve Kenya gibi Afrika ve Pasifik adalarının bu Türk modelinden çok fayda sağlayacağına dikkat çekti. TTNet Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, yakında genç girişimcilere finansal ve tecrübe desteği verecekleri ‘Kuluçka Merkez'leri kuracaklarını açıkladı. “Gençlerin dijital fikirleriyle kapımızı çalmalarını istiyoruz.” diyen Kaya, Türk gencinin parlak fikirlerine çok güvendiklerini kaydetti. Bu merkezlerde büyüyüp dünya şirketi olacak projeler olduğuna inandıklarını belirten Kaya, “Bir gün burada filizlenen bir proje BCTA'ya katılacak.” dedi.

BM'nin Binyıl Kalkınma Hedefleri (MDGs) doğrultusunda 2008'de kurulan BCTA, şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin toplumların kalkınmasına katkı sağlamasını öngörüyor. Üye şirketler, her yıl düzenlenen BCTA Annual Event'te iş modellerini diğer üyelere sunuyor. İş modellerini uygulamalarında ulaşılan sonuçlar düzenli olarak BCTA'ya raporlanıyor. Yıllık toplantılarda tecrübeler paylaşılıyor. BCTA, 8 uluslararası kuruluş tarafından kâr amacı gütmeyen bir platform olarak kuruldu.”





Son Güncelleme: 24.09.2013 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.