Böcekle mücadele

Kargı'da çam kese böceğine karşı mücadele başladı

05 Mart 2018 Pazartesi 20:43
Böcekle mücadele

Çorum'un Kargı ilçesindeki ormanlarda görülen çam köse böceklerine karşı mücadele çalışması başlatıldı.
Kargı Orman İşletme Müdürlüğü çam kese böcekleri ile mücadele konusunda yoğun bir çalışma sürdürüyor.
Kargı Orman İşletme Müdürlüğünce çam kese böcekleri ile biyolojik ve fiziksel olarak mücadele ediliyor. Gerekli ilaçlamaları tamamlayan ekipler, birçok bölgede çam kese böceklerini toplayarak imha etti.
Mücadele çalışmaları kapsamında Kargı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir yöntem bölgede ilk kez Kargı'da uygulandı. Kargı Orman İşletme Müdürlüğü laboratuarlarında geliştirilen özel böceğin doğaya salındığı ve bu böceklerin üretimine halen devam edildiğini kaydedildi.
Kargı’da Çam kese böcekleri ile mücadele mevsimsel olarak tamamlanmak üzere. Gerekli olan fiziki ve biyolojik tüm çalışmalar Kargı Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yapıldı.
Çam kese böcekleri bu aylarda toprağa iniyor bu nedenle bundan sonra yapılacak çalışmalar bir anlam ifade etmiyor. Yapılan çalışmalar sonucu yaz aylarının gelmesi ile sararan çamlar yeniden yeşillenecek.
Orman İşletme ekiplerinin ise ormanlarda yaptıkları kontroller devam ediyor.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165