Bölge Müdürü söz verdi, bu kez olacak

Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Çetin’i makamında ziyaret ederek...

29 Ağustos 2014 Cuma 10:09
 Bölge Müdürü söz verdi, bu kez olacak


Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Çetin’i makamında ziyaret ederek, Çorum-Ortaköy arası ağır yol şartlarının iyileştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.


Ziyarette konuşan İsbir, “Ortaköy ilçemiz Çorum ilinin küçük, geri kalmış ilçelerinden biridir. Geri kalmışlık sıkıntısının en önemli sebebi ilimiz ile ilçemiz arasındaki ağır yol güzergahının oluşudur. İlçemiz Tarihi Kentler  Birliği’nin üyesi, aynı zamana turizmde öncelikle yöreler kapsamındadır. Yöremiz Hitit ve diğer medeniyetlere ev sahipliği yapmış yöredir. İncesu Kanyonu ve bakır yöresi ile güzide bir merkezdir. Ama maalesef yolumuzun virajı bol ve engebeli arazi üzerine konulması ulaşımımızı engellemektedir. Bu durumda bile ilçemize gelen yıllık iç ve dış turist sayısı 9 ile 10 bin arasındadır. İlçe yolumuzda yapılacak iyileştirme ve güzergâh değişikliği ilçemizi, ilimizin hatta ülkemizin güzide ilçelerinden biri haline getirecektir.” dedi.


‘Bütün imkânlarımızı kullanacağız’


Yol sorunu hakkında bilgisi olduğunu belirten Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Çetin ise, ilgili bölgede çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Çetin, “Ortaköy ilçemizin Hitit medeniyetinin beşiği olduğu konusunda bölgenin Şapinuva adını aldığı bilgilerimin arasındadır. Belediye Başkanımız Taner İsbir’in önderliği ile bölgenin önemine daha da vakıf oldum. En kısa zamanda Sayın Belediye Başkanımızı ziyarete gelerek anlatılan sorunları yerinde görmek istiyorum. Sorunların çözümünde Başkanımıza elimizden gelen bütün imkânları kullanacağız. Yıllarca kangren haline gelmiş Çorum-Ortaköy arası yolu çözmek bizlere nasip olacak inşallah.” dedi.




Son Güncelleme: 29.08.2014 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.