Bölgesel merkez haline geldi’

İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hitit Üniversitesi Sınav Koordinatörlüğü Merkezini ziyaret etti.

04 Aralık 2016 Pazar 11:13
Bölgesel merkez haline geldi’


İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hitit Üniversitesi Sınav Koordinatörlüğü Merkezini ziyaret etti.

Üniversite bünyesinde Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak sınav hizmetlerini yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü’nün, gerek her geçen yıl artış gösteren sınav sayısı ve türü ile gerekse bölgede bulunan illerde yapılmayan bazı sınavları yaparak adeta bölgesel bir merkez haline geldiğini ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, “Sınav sayısı ile birlikte bu sınavlara katılan aday sayısında da gözle görünür bir artış görülmektedir. Koordinatörlüğümüzce 2015 yılında 119 binin üzerinde bir adaya sınav uygulanmışken,  bu sayının 2016 yılı sonunda 178 bine ulaşacağı tahmin edilmektedir” dedi. Prof. Dr. Alkan, il sınav merkezinin modern binasında hizmet vermeye başlamasıyla sınav ve başvuru hizmetlerinin daha konforlu hale getirildiğini belirtti. 

Hitit Üniversitesi’nin eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta, kısacası yaşamın her alanında marka ve bir dünya üniversitesi olma hedefiyle kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitenin yapımı tamamlanan ve devam eden binalarla Çorum’da örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu vurgulayarak “Çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak, başta ilimiz olmak üzere bölgemize ve tüm insanlığa daha kaliteli ve ferah koşullarda katkı sağlamak adına tüm çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.


Üniversitenin yapmış olduğu çalışmalarla her geçen gün hızla büyüdüğünü ifade eden İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Üniversitedeki gelişmeleri yakından ve büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini, her anlamda şehirle bütünleşmiş olan Hitit Üniversitesinin hayata geçirdiği projelerle Çorum’un gelişmesinde ve büyümesinde önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı. 


Üniversitenin modern yapılara kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Av. Karadağ, il sınav merkezinin de Üniversitede yapılan tüm binalar gibi Türkiye standartlarının üstünde olduğunu, sınav merkezinin sadece Çorum’a değil, bölgesine hizmet eden bir konumda olduğunu belirtti.

 

Son Güncelleme: 04.12.2016 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165