Borç yapılandırmada son gün 31 Aralık

6552 Sayılı Kanunla Belediyeye borcu bulunanlara Kasım ayı sonuna kadar verilen süre 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldı.

16 Aralık 2014 Salı 15:55
 Borç yapılandırmada son gün 31 Aralık


6552 Sayılı Kanunla Belediyeye borcu bulunanlara Kasım ayı sonuna kadar verilen süre 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldı.


Vergi Borcu affının Belediye ile ilgili olan kısımları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, "Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri ile su borcu bulunan vatandaşların borçlarının 31 Aralık 2014 tarihine kadar faizsiz olarak yapılandırabilmeleri için hükümetimizce ek süre verilmiştir. Borcu olan hemşehrilerimiz bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. 31 Aralık 2013 tarihine kadar olan Emlak ve ÇTV ile 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan su borçları kanun kapsamında yapılandırılabilecektir. Bu tarihlerden sonra tahakkuk eden borçlar kanun kapsamına girmemektedir." dedi.


Kanuna göre borçların yapılandırmasının 6-9-12-18 ay taksitler halinde olabildiği gibi peşin ödemenin de yapılabileceğini ifade eden Yabacıoğlu, gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yerine enflasyon oranında hesaplama suretiyle borçların yeniden tespit edileceğini ve bu tespite göre yapılandırma işleminin gerçekleştirileceğini kaydetti.


Ödemeler Ocak 2015'te başlayacak


Yapılandırma süresi ile birlikte ödeme süresi de bir ay ertelenerek 31 Ocak 2015 tarihinde yapılacaktır. Daha önce yapılandırma yaptıran vatandaşlarımız için de bu ertelemenin geçerli olacağını ifade eden Yabacıoğlu, " yapılandırmada yapmak isteyen hemşehrilerimizin sıkışıklığa meydan vermemek ve mağdur olmamak için son günleri beklemeden Belediye yapılandırma servisine gelmeleri gerektiğini belirtti. 




Son Güncelleme: 16.12.2014 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.