Bordro yakıp taleplerini sıraladılar

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çorum Şubeler Platformu...

15 Temmuz 2015 Çarşamba 15:14
 Bordro yakıp taleplerini sıraladılar


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)  Çorum Şubeler Platformu, üçüncü dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesi bordro yakarak taleplerini dile getirdi.


Valilik Hizmet Binası önünde toplanan sendika üyeleri, AK Parti’yi hak ve özgürlükleri budamakla suçladı.


KESK Çorum Şubeler Platforma adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet, AKP iktidarında sendikal hak ve özgürlüklerin değil, temel hak ve özgürlüklerin de budandığını iddia etti.


Veldet, açıklamasında özetle şöyle dedi:


“Resmi enflasyon 2014 yılının on iki aylık ortalamasına göre  %8,85 olarak açıklanmasına rağmen enflasyon farkı bile talep etmeyen yandaş konfederasyon yönetimi net 123 TL ile maaşlarımızda ortalama %5,2’lik artış yapılan satış sözleşmesini savunmayı sürdürdü. 2015 yılının altı aylık ilk diliminde alacağımız enflasyon farkına göz dikenler rakamlara takla attırma ustalıklarını yine konuşturdular.


Son iki dönem gerçekleştirilen sözde toplu sözleşmeler bu iflasın ilanıdır. Kapsam, tarafların belirlenmesi, imza ve itiraz yetkisi,  Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun grev hakkımızı zımnen engelleyici işlevi ve oluşumu başta olmak üzere iflas eden bu sistemi devam ettirmek artık mümkün değildir. İlk iş olarak 3 Ağustosta başlatılması planlanan toplu sözleşme görüşmeleri hem gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına zaman ayrılmasını sağlamak, hem doğrudan bağı olan bütçe süreci ile birlikte değerlendirilmek üzere Eylül ya da Ekim aylarına alınmalıdır.


KAMU EMEKÇİLERİ NE İSTİYOR?


Taşeron ve güvencesiz çalışmanın yasaklanarak insanca bir yaşam için herkese iş ve ücret güvencesi sağlanması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, artan oranlı gelir vergisi adaletsizliğinin ortadan kaldırılması,  yaşadığımız ekonomik kayıpların telafi edilerek herkese insanca yaşamı sürdürecek bir maaş ödenmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştiren, kadına yönelik şiddeti yaygınlaştıran politika ve söylemlere son verilmesi, yerel hizmetler kolunda toplu sözleşme yapılmasını engelleyici düzenlemelerin kaldırılması, işçi sağlığı ve güvenliğinin gerçek anlamda hayata geçirilmesi, mobbinge ve her türlü ayrımcılığa son verilmesi.


Taleplerimiz başta olmak üzere kamu emekçilerinin genel ve hizmet kolu talepleri için mücadelemizi sadece toplu sözleşme masasında değil, emekçilerle buluştuğumuz her platformda sürdürmeye devam edeceğiz.’’



Son Güncelleme: 15.07.2015 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.