BOREL yarından sonra raflarda

Bor madeninden üretilen yeni dezenfektan BOREL yarından sonra raflarda

15 Nisan 2020 Çarşamba 16:21
BOREL yarından sonra raflarda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İnşallah yarından itibaren BOREL’i farklı satış noktalarında vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bütün dünyada kişisel hijyen ürünlerinde ciddi bir sıkıntı yaşanmasına rağmen, bizler kendi kaynaklarımızı koordine ederek vatandaşlarımızın talebini ivedilikle karşıladık" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve milli dezenfektan olan BOREL'in lansmanını gerçekleştirdi. Dönmez, burada yaptığı konuşmada, bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının pek çok günlük rutuni ve alışkanlığı değiştirdiğini söyledi. Bor katkılı el dezenfektanı BOREL’in tanıtımı için bir arada olduklarını anlatan Dönmez, "Gönül isterdi ki böyle uzaktan değil hep birlikte aynı çatı altında olalım. Bu güzel haberin sevincini aynı ortamda hep birlikte yaşayalım. Çünkü bizler milletçe bir arada olmayı, birlikte vakit geçirmeyi, acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşmayı, birlikte ağlamayı, birlikte gülmeyi,hatırlamayı, hatırlanmayı seven bir toplumuz. Kısacası bizi biz yapan, bizi millet yapan bütün manevi hasletler bizim toplumumuzda ziyadesiyle mevcut. Bu güzel duygular toplumumuzun ne kadar sağlam bir harçla karıldığını da en güzel şekliyle gösteriyor. Bizim gönlümüz de sevgimiz de umudumuz da gelecek rüyamız da bir. Yeter ki sağlık olsun. Bugünleri de el birliğiyle atlatacağız inşallah" diye konuştu.

"Covid-19 ile mücadele kapsamında uzun zamandır BOREN tarafından ar-ge çalışmaları yürütülen bor katkılı el dezenfektanının laboratuvar süreçlerini de hızla tamamlayarak seri üretime hazır hale getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımıza da konuyu video konferansla yaptığımız toplantıda ilettik. Kendilerinin talimatlarıyla ekibimiz gece gündüz yoğun bir gayret gösterdi ve hamdolsun kısa sürede seri üretim safhasına geçtik. İnşallah yarından itibaren de BOREL’i farklı satış noktalarında vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bütün dünyada kişisel hijyen ürünlerinde ciddi bir sıkıntı yaşanmasına rağmen, bizler kendi kaynaklarımızı koordine ederek vatandaşlarımızın talebini ivedilikle karşıladık. Az önce de bahsettim BOREL uzun bir ar-ge çalışmasının ürünü olarak doğdu. Arkadaşlarımız geniş bir pazar araştırması yaparak tüketicilerin nasıl bir ürün görmek istediklerine dair veriyi birinci elden topladı. BOREL’in laboratuvar çalışmalarından üretim safhasına kadarki bütün çalışmalarına bu veriler ışık tuttu. Tüketicilerin ilk bildirimi el dezenfektanlarının cilt problemlerine neden olduğu şeklindeydi. Bu veri BOREL’i diğer ürünlerinden ayıran hareket noktası oldu. BOREL’in içeriğinde bulunan bor, etil alkol, gliserin, aloevera, çay ağacı yağı ve lavanta, elleri nemlendiriyor ve dermatolojik problemlere neden olmuyor. Borun anti-bakteriyel özelliği eldeki mikrop ve bakterilerle mücadele ederken, eldeki yaraların da daha çabuk iyileşmesini sağlıyor."

Dönmez, "BOREL, ilk etapta 100 ml'lik boyutlarda piyasaya çıkacak. 1 litre ve 5 litrelik üretimler için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah oradaki süreci de en kısa sürede tamamlayacağız. Eti Maden, Türkiye’nin ilk bor katkılı temizlik ürünü BORON’dan önemli bir tecrübe edindi. Üretim aşamasından dağıtıma kadar önemli bir başarı yakalayan BORON, milletimizin teveccühüne mazhar oldu. BORON’un kalitesi BOREL’e de referans olacak. İnanıyorum ki milletimiz tıpkı BORON’a olduğu gibi BOREL’e de aynı ilgi ve alakayı gösterecek. BOREL’in ilk parti üretimini bu zor günlerde sahada olan kahramanlarımıza hediye edeceğiz.

İHA


 

Son Güncelleme: 15.04.2020 22:50
Anahtar Kelimeler:
Fatih DönmezBorelBor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-04-15 16:47:13

Ne zaman tribünlere oynamaktan vazgeçip gerçekler üzerinden siyaset yapacağız? Bor ileri teknoloji madeniyken bordan deterjan yaptık diye övündük yetmedi şimdi de dezenfektanla övünüyoruz. Nükleer enerji, uzay aracı teknolojisi, polimerik malzemeler, nanoteknoloji vb daha bir sürü kullanım alanı varken dezenfektan yapılınca gurur mu duymamız gerekiyor? Züğürt tesillileriyle olmuyor, görün artık.