Bravo Belediye!

Çorum Belediyesi’nin su ve emlak vergisi faturalarına yansıttığı bazı kalemler mükelleflerin eleştirilerine neden olmaya devam ediyor.

09 Aralık 2016 Cuma 18:02
 Bravo Belediye!

Çorum Belediyesi’nin su ve emlak vergisi faturalarına yansıttığı bazı kalemler mükelleflerin eleştirilerine neden olmaya devam ediyor.

Konuya ilişkin şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, mesken ve işyerlerine düzenlenen su faturalarına atık su ücretinin yansıtıldığını, ayrıca emlak vergilerine ise kültür ve tabiat varlıklarını koruma ücreti ilâve edildiğini ifade ettiler.


Belediye abonelerinin eleştirilerine Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir açıklık getirdi.


Zahir’in verdiği bilgiye göre, geçmişte su faturalarına sadece çevre temizlik vergisi ücreti olarak 10 kuruş ekleniyordu. Yeni uygulamayla su faturalarından atık su bedeli ile evsel katı atık ücreti alınmaya başlandı. Uygulama kanun gereği ve uzun yıllardır devam ediyor. Yani temizlik işleri ve çöplerin depolama giderlerinin karşılanması için kirletenler parasını ödüyor.


Emlak vergisinde ise faturalara kültür ve tabiat varlıklarını koruma ücreti yansıtılıyor. Alınan ücretler Belediye ve özel idare müdürlükleri için oluşturulan fona aktarılıyor. Valilik veya belediye herhangi bir tarihi yapıyı restore edecekse başvuru yaparak fondan kaynak alıyor.


Son Güncelleme: 09.12.2016 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bravo! 2016-12-10 12:41:40

acaba belediye borcuna sadık mükellefler içinmi zam yaptı? borcunu düzenli ödemeyenlere yapılandırmayla aslında ödül veren sistem, düzenli ödeyenleri niye belirli oranda indirim yaparak teşvik etmez veya ödüllendirmez anlamak mümkün değil! bu yaklaşım insanların borç ve sorumluluk duygularını zedelemektedir...