'Bu anlaşma Mavi Marmara'ya ihanettir'

Çorum İHH Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Selim Özkabakçı, Türkiye İsrail yakınlaşmasının Mavi Marmara davasına ihanet olduğunu belirtti.

27 Haziran 2016 Pazartesi 11:50
'Bu anlaşma Mavi Marmara'ya ihanettir'

Çorum İHH Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Selim Özkabakçı, Türkiye İsrail yakınlaşmasının Mavi Marmara davasına ihanet olduğunu belirtti.

Türkiye ile İsrail arasında yapılacak olan anlaşmaya karşı olduklarını belirten Özkabakçı, konu ile ilgili açıklama yaptı.


Özkabakçı, açıklamasında şunları ifade etti;


“Lanetlenmiş Kavimle Atılan İmzaların Allah Hesabını Soracaktır.


Türkiye ile İsrail anlaşması konusunda medyaya yansıyanları takip ediyoruz ve anlaşmada sona gelindiğine dair bilgileri artık daha sık okumaktayız.


Türkiye ile İsrail arasında yapılacak böyle bir anlaşmaya karşı olduğumuzu belirtmekle birlikte gerekçelerimizi şöyle sıralayabiliriz:


1. Gazze Ablukası ve Mavi Marmara konusundaki duruşumuzda hiçbir değişiklik yoktur.


2. Gazze ablukası hukuksuzdur ve büyük bir insanlık suçudur. Bir an önce sonlandırılmalıdır.


3. Abluka ile ambargo aynı şey değildir. Mesele, Ambargo meselesi değil mesele ABLUKAnın tamamen kaldırılması meselesidir. 


4. Astod Limanı üzerine kurgulanacak bir anlaşma değil ablukanın yumuşamasını aksine resmi olarak tanınmasını sağlayacaktır. Türkiye bu riske girmemelidir.

5. Haberlere yansıyan içerikte bir anlaşma Türkiye'yi Gazze ablukasını resmen tanıyacak bir sürece götürecektir.


6- Anlaşma çerçevesinde en makul ve Gazze halkının yararına olacak şey Gazze limanıdır.


7- Yine basına yansıdığı şekilde gerçekleşecek bir anlaşma Gazze'deki sorunun sadece insani yardıma indirgendiğini göstermektedir ki bu da eksik bir yaklaşımdır.


8-Gazze’deki insani yardım sorunu, sıkıntının sadece bir kısmıdır. Gazze'deki sorun temel olarak özgürlük odaklıdır. Gazze halkı da herkes gibi seyahat etme ve ticaret yapma özgürlüğüne sahiptir. Bu konuların gündeme alınması gerekmektedir.


9- Yürütülen görüşmelerde davaların telaffuz dahi edilmemesi görüşündeyiz. Davalar bu anlaşmanın gizli ya da açık hiç bir şekilde parçası olmamalıdır.


10- Son olarak tazminat konusunda da hala aynı noktadayız. İsrail lütuf değil ceza tazminatı ödemelidir ve bunun hukuki emsalleri mevcuttur.

11- Şunu da hatırlatmak isteriz ki tarih bize İsrail'in hiç bir sözünü tutmadığını ve hiç bir uluslararası anlaşmaya sadık kalmadığını öğretmiştir.”

Son Güncelleme: 27.06.2016 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salim Özkan 2016-06-27 20:29:20

Adı feyk olanın sözüde sahtedir. Ömer faruk Allah Seni İsrille birlikte haşr etsin. Biraz saygın olsa adını yazardın. O batsın dediğin duruş islamın, mücahitlerin duruşudur. Gazze neresi, Gilistin neresi senin tarzındakiler nereden nilecekler. İneğe tapanlar, ineğin dediğini yapanlar. Siz Gazze'ye bu şekilde yardım edebileceğinizi sanıyorsunuz lakin farkında değilsiniz yahudiler bizi tekrar kekleyecekler yine oturup ağlayan biz olacağız.
Şüphesiz ki; Allah, o Filistinli yetim çocukların ve Şehid edilen kundaktaki bebeklerin hesabını israil'den soracaktır...
"Sadece içinizden zulmedenlere erişmekle kalmayacak olan bir azaptan sakının ve bilin ki Allah, azabı çetin olandır."(Enfal Sûresi 25. Ayet)

Avatar
Ömer Faruk 2016-06-27 14:35:57

siz nasıl bir müslümansınız ki orada hala ac ve yaralı insanlar var yaralarının sarılmasını bekleyen onları hiç yokmuş gibi hala süreci uzatmak icin yok duruşumuzu değiştirmeyiz diyorsunuz duruşunuz batsın sizin.

Avatar
İdris Şimşek 2016-06-27 14:11:49

Selim Kardeşim Selamın Aleyküm. Bu Anlaşma İhh dik durmasaydı çoktan olmuştu. Avrupadan kalkacak İkinci Geminin kalkmaması bunun en bariz örneği. Biraz daha hafızamızı yoklayalım Çanakkale /Kepez Tam bir fiyasko. Daha konuşulacak çok şey var ama bir araya geldiğimizde inşallah