Bu balıkların avı yasak

Çorum sınırları içerisinde bulunan akarsu, göl ve göletlerde Sazan, Kadife, Şiraz, Yayın ve...

13 Mart 2015 Cuma 18:41
 Bu balıkların avı yasak


Çorum sınırları içerisinde bulunan akarsu, göl ve göletlerde Sazan, Kadife, Şiraz, Yayın ve Tatlısı Kefali balıkların üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında; Sudak ve Tatlısu Levreği türlerinin ise  15 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında avlanmaları yasaklandı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2014 yılında pullu sazan balık yavrusu atılarak balıklandırma çalışması yapılan Alaca ilçesi Gölbaşı ve Kızkaraca göletleri, Boğazkale ilçesi Sarıçiçek ve  İbekçam göletleri, Osmancık ilçesi Karalar Güney Göleti ile 2015 yılında balıklandırma çalışması için programa alınan Kargı ilçesi Aksu ve Gökçedoğan göletleri, Laçin ilçesi Laçin Göleti, Mecitözü ilçesi Çayköy Göleti, Uğurludağ ilçesi Kuyumcu göletlerinde 2015 yılı boyunca avcılığın yapılmaması gerektiği belirtildi.


Açıklamanın devamında, “Dinlenme ve mesire yeri olan göl ve akarsu kenarlarında amatör ve ticari amaçlı avcılığın yapıldığı balık istihsal alanlarında, avcıların zaman ve tür yasaklarına, azami ölçüde uymaları avcılığın sürdürülebilmesi ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önem arz ettiğinden, avcıların ve vatandaşların kurallara riayet etmesi gerekmektedir.” denildi.




Son Güncelleme: 14.03.2015 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165