Bu fotoğraf Ovasaray’dan

Çorum’da devam eden kuraklık nedeniyle çiftçiler sıkıntılı bir dönem yaşıyor.

23 Ocak 2014 Perşembe 11:14
 Bu fotoğraf Ovasaray’dan


Çorum’da devam eden kuraklık nedeniyle çiftçiler sıkıntılı bir dönem yaşıyor.

corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre,  t
arlalarını ekmelerine rağmen yağış düşmemesi nedeniyle sancılı günler geçiren Çorumlu çiftçiler, geçici çözümlerle problemi aşmaya çalışıyor.

Çorum merkeze bağlı Ovasaray Köyü çiftçileri de açtıkları kuyulardan elde ettikleri suyla ekili alanları kurtarmayı amaçlıyor.

“Kış ortasında sulama yapıyoruz” diyen Ovasaraylı çiftçiler, “Havaların kurak gitmesi nedeniyle, Eylül-Ekim aylarında ekilen buğdaylarımız susuzluk yüzünden toprak yüzüne çıkmadı. Bu nedenle buğday tohumlarının çimlenmesi için kuyu suyu ile sulama çalışmalarına başladık” diye konuştular.

Mevsim itibariyle bu dönemde sulama yapılmasının pek alışılmadık bir durum olduğuna işaret eden çiftçiler, “Buğdaylarımızı kurtarmak için buna mecbur kaldık” dediler.






Son Güncelleme: 23.01.2014 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165