Bu hayvanlar yasak!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Pitbull...

26 Ocak 2015 Pazartesi 16:53
 Bu hayvanlar yasak!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvan sahiplerini uyardı. Çorum’da bir şahsa 4.565,00.- TL ceza kesildiği bildirildi.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bilindiği üzere Bakanlığımızca; hayvanların rahat yaşamalarını, iyi ve uygun muamele edilmelerini, onların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 01.07.2004 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Kanunun 14. maddesinin (L) bendinde; “Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklâmını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır” hükmü yer almaktadır.

2014 yılında 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 14 / L (Pitbull köpeğinin sahiplenilmesi) kabahat fiili nedeni ile 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 28. Madde  (k) bendine göre Şube Müdürlüğümüz tarafından bir şahsa 4.565,00.- TL ceza kesilmiştir.”








Son Güncelleme: 26.01.2015 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.