Bu istifa sorgulanıyor

AK Parti Çorum Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in istifa haberi, Ankara merkezli Gazeteci Zihni Çakır'ın paylaşımları ile farklı bir boyut kazandı.

30 Ocak 2022 Pazar 18:58
Bu istifa sorgulanıyor

AK Parti Çorum Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in istifa dilekçesini parti il teşkilatına sunduğuna dair haberlerin ardından yeni ve sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Hatırlanacağı üzere Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş, belediye meclis üyeliği ve parti üyeliğinden istifa ettiğine dair istifa dilekçesini AK Parti İl Başkanlığına sundu. İstifa haberi hem meclis üyesi Reşit Keleş hem de AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı tarafından doğrulandı. Keleş, istifasının hakkında yorum yapmazken, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, söz konusu istifanın parti teşkilatının takdiri olduğunu vurguladı. Ahlatcı ayrıca Keleş’in parti üyeliğinin devam edeceğini, sadece meclis üyeliği istifasının işleme alınarak belediye başkanlığına gönderileceğini ifade etti.

Bu gelişmeler Çorum’da yazılıp çizilerken, istifanın arka planına dair çeşitli söylentiler konuşulmaya başlandı. Bu söylentiler Ankara’ya da ulaşmış olmalı ki, Avazturk.com Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Zihni Çakır, sosyal medya hesabı Twitter’den konuya dair bir paylaşımda bulundu. Gazeteci Zihni Çakır, AK Parti Çorum Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in istifasını değerlendirdiği paylaşımında, Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti Genel Yardımcısı Erkan Kandemir’e 'Çorum’a el atın' mesajı verdi.

“Çorum’da zorla istifa skandalı” ifadelerini kullanan Gazeteci Zihni Çakır, Reşit Keleş'in istifasının "zorla" alınmasına sebep olan olayla ilgili "adli mercilere yansımış" konuda her ne kadar  "şikayeti geri çekme" söz konusu olsa da o izlere ulaşmak UYAP a bakar... Sn. @erkankandemir Çorum'a el atın lütfen!” dedi.

Çorum’da bir şeylerin üzerinin örtülmeye çalışıldığını iddia eden Zihni Çakır, AK Parti Çorum Teşkilatı ve İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’yı da etiketleyerek, “Konu ortaya çıkarsa hepiniz yanarsınız” şeklinde dikkat çeken bir yorum yaptı.


 

Son Güncelleme: 30.01.2022 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akp 2022-01-30 19:46:53

çorum akp teşkilatına yakışır bi haber, bu teşkilat 1. parti olmayı haketmiyor. en son seçimde de bunun sinyali verildi zaten. genel merkezin il ve merkez ilçe teşkilatına 'el atması' lazım yoksa millettin canına tak eden bir sürü olay var, millet yeter artık diyor, yani genel merkez el atmazsa cevabı sandıkta verilir... akp lilere duyrulur.

Avatar
Vatandaş 2022-01-31 00:48:57

Kazan kaynıyor, eger dedikodular doğruysa akp vayki vay.. Bide korumaya çalışıyorlar..

Avatar
Onuncu köyden bir deli 2022-01-30 19:40:13

Zihni Çakır'ın bahsettiği seçilmiş kim ya da kimler ise il başkanı çıkıp açıklasın. Bu mevzu bu kadar yayıldı ise bilgisi vardır illaki. Hatta derhal ihraç etsinler. Ak Parti'ye yakışan da budur. Kimse kimseyi korumasın.

Avatar
Vatandaş 2022-01-30 19:42:21

Batan geminin malları

Avatar
Bahattin 2022-01-30 21:45:03

İnşAllah daha önceki gibi yine pisliğin üzerini örtmezler. Yoksa bu millet hesabı sandıkta keser.

Avatar
Mehmet ali 2022-01-31 09:40:07

Kim bilir ne yapti? Ortaya cikaracak yurekmi var akepede? Hemen ort ustunu gitsin bitsin… muzoda da aynisi olmadimi. Yazik hepinize…

Avatar
Menderes 2022-01-31 10:22:17

Rant kavgası..