Bu kermes mülteciler için

Çorum Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi öğrencileri mülteciler yararına kermes açtı.

18 Aralık 2014 Perşembe 16:57
 Bu kermes mülteciler için


Çorum Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi öğrencileri mülteciler yararına kermes açtı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Çorum’da mülteci ailelerine yönelik gerçekleşen kermesten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve başkan yardımcıları da alışveriş yaptı.  Mimar Sinan, Bahçelievler, İkbal ve Akkent Gençlik Merkezi öğrencilerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği kermesten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Külcü, soğuk havaya rağmen kermesin düzenlenmesinin manidar olduğunu söyledi.


Sabahın erken saatlerinden itibaren Hürriyet Parkı yanında kendilerinin ve ailelerinin hazırladığı onlarca çeşit yiyeceği satışa hazır hale getiren gençler, soğuk havaya rağmen akşama kadar satış yaptı.


Çok sayıda Çorumlu da kermesten alış veriş yaparak mülteci ailelere alışveriş yaparak gençlerin organizasyonuna destek verdiği kermeste Başkan Külcü’nün yanı sıra Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir, Turhan Candan ile Özel Kalem Müdürü Murat Erdem de alışveriş yaptı. Başkan Külcü, bir müddet gençlerle birlikte kermeste bulunan yiyeceklerin satışını da yaptı.


‘Gençler, gönlünü ve kapısını mültecilere açtı’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin Çorum’da yaşayan mülteciler yararına yaptığı kermesin önemine değindi.


Külcü, kermesi ziyareti sırasında öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada ülkelerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin son derece zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. Başkan Külcü, “Ensar'ın kapısını ve gönlünü muhacirlere açtığı gibi sizler de gönlünüzü ve mutfağınızı mülteci kardeşlerinize açtınız. Siz Ensar onlar Muhacir oldunuz.” dedi.


Gençlik Merkezlerinde eğitim gören gençlerin organizasyonuna destek olmak amacıyla Başkan Yardımcıları ile birlikte kermesi ziyaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gençlere, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür etti. 



Son Güncelleme: 18.12.2014 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.