Bu kez Samsun sordu

İYİ Parti Samsun İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin bugüne kadar neden tamamlanamadığını sordu

13 Nisan 2022 Çarşamba 11:53
Bu kez Samsun sordu

Kırıkkale-Delice Çorum ve Samsun Ankara Demiryolu ve Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin akıbeti kamuoyunda merak edilirken, İYİ Parti Samsun İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin ilgili kurumların, yetkililerin ve bakanların açıklamalarında belirtilen tarihlerde neden tamamlanamadığını ve net olarak bitiş tarihinin bildirilmesi için TCDD Genel Müdürlüğüne ve ilgili kurumlara başvurdu.

Yeniçağ’dan Alper Naz imzalı habere göre; İYİ  Parti Samsun İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, başvuru dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Samsun ve çevre iller adına, insanların hayatını ve ulaşım ihtiyaçlarını kolaylaştırmak açısından önemli bir proje olan 'Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesinin' yapım aşamalarının ve tamamlanmasının sürekli ertelenişi ve bu hususta verilen sözlerin yerine getirilmemesini bütün kamuoyuyla birlikte endişeyle takip etmekteyiz.
Aşağıda örnekleri verileceği üzere, çeşitli medya kanallarında, projenin bitiş tarihiyle ilgili yetkili kişilerin yapmış olduğu açıklamalar ve verilmiş olan sözlerin hiçbirinin yerine getirilmemesi, başta Samsun halkı olmak üzere bütün kamuoyunun bu projeye olan saygısını, gerçekleştirileceğine dair olan inancını kaybetmesine sebep olacaktır. Samsun halkını ve kentin geleceğini, ekonomisini ilgilendiren tüm konuların ve verilen sözlerin takipçisi olan bir siyasi parti olarak, bu konunun da takipçisi olduğumuz bilmenizi isteriz."

Bu hayati konunun muhataplarına sorularak kamuoyunun aydınlatılmasını amaçladıklarını bildiren Başkan Satar, yine aynı dilekçede 2017 yılından bugüne kadar eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’den tutun da Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamalarına kadar, ilgili kurum ve yetkililerin bir yere varmayan açıklamalarına da yer verdiklerini hatırlattı.

Bilgi Edinme Kanunu’nun ilgili maddelerini hatırlatan İYİ  Parti Samsun İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, “Söz konusu kanun uyarınca bilgi edinme hakkımızı, 'Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesinin' gidişatı ve sürekli ertelenişi hakkında elle tutulur bilgiler almak amacıyla kullanıyoruz.” diyerek, konunun takipçisi olacaklarını ve gelen cevaba göre kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etti.

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, başvuru dilekçesinde şu soruları yöneltti:

-Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin yapımı hangi aşamadadır?

-Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin net olarak bitiş tarihi ne zamandır?

-Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin net olarak vatandaşın kullanabileceği şekilde hizmete açılış tarihi nedir?

-Projenin başlangıcından bu yana, yapımı için verilen tarihlerin sürekli olarak sarkmasının nedeni nedir?

-Kurumunuz ve yetkililer projenin bitimi için yerinde ve net tarihler vermek yerine neden altı dolu olmayan varsayım şeklinde tarihler verilmektedir?

Son Güncelleme: 13.04.2022 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-04-13 13:36:43

Hızlı tren projesi de neymiş, ne güzel Büyük Ortadoğu Projesi var, tıkır tıkır işleyen.

Misafir Avatar
hoca 2022-04-13 14:42:41 @Ahmet

MERAL ABLAN PROJE PARTİSİYİZ DEMİŞKEN

Beğenmedim! (5)
Avatar
ALİ 2022-04-13 13:00:13

acele etme çorum 2035, samsun 2040, öncelik karadenizin tüm illerine havaalanı yapılması