Bu organizasyonu biz yaparız

Hitit Üniversitesi 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na aday.

11 Ekim 2013 Cuma 17:11
 Bu organizasyonu biz yaparız


Hitit Üniversitesi 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na aday.

2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na aday olan ülkeler Belçika’nın başkenti Brüksel’de oylama öncesinde sunumlarını gerçekleştirdiler.

Yapılan açıklamaya göre, 30 ülkenin adaylık başvurusu yaptığı Dünya Şampiyonası için düzenlenen toplantıda Türkiye’yi Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Demirkan temsil etti.

2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenlenmesi adına etkili bir sunum gerçekleştiren Rektör  Prof. Dr. Reha Metin Alkan, şampiyonanın Çorum’da yapılması için Hitit Üniversitesi olarak ellerinden gelen tüm gayreti sergilediklerini dile getirdi.

Çorum’un uluslararası bir turnuvada adının geçmesinin çok önemli olduğunun da altını çizen Rektör Alkan, gerçekleştirilen sunumun ülke ve kentin tanınırlığının daha da artması adına büyük bir yarar sağladığını ifade etti.

Türkiye’nin daha önce organize ettiği üniversiteler yaz ve kış oyunlarının başarı ile tamamlanmış olması ve Rektör Alkan’ın gerçekleştirdiği etkili sunum neticesinde 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın Çorum’da düzenlenmesi adına FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu ) değerlendirme komitesinin izlenimlerinin olumlu olduğu gözlendi.

Şampiyonanın nerede yapılacağına dair nihai karar, FISU Yönetim Kurulu tarafından Kasım ayı içerisinde açıklanacak.




Son Güncelleme: 11.10.2013 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.