Bu psikolojik savaş kime yarar?

Halef ve selef belediye başkanları Dr. Halil İbrahim Aşgın ile Muzaffer Külcü arasında adı konulmamış psikolojik savaş dikkat çekiyor.

26 Mayıs 2022 Perşembe 22:38
Bu psikolojik savaş kime yarar?

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Yaz geliyor, havalar ısınıyor derken, bir de ne görelim, siyasetin kazanı da kaynamaya başlamış. İçten içe artan sıcaklık harareti kaynama noktasına getirmiş.

Fotoğrafı görenler konuyu anlamıştır. Anlamayanlara ya da detay isteyenlere kısa bir özet geçmek gerekiyor: Mevcut  Başkan Dr. Halil İbrahim Aşgın göreve geldiği günlerde basının olduğu, olmadığı bazı ortamlarda Belediye’nin mali durumundan dert yanmıştı. Bu sözler tabiki selefi Muzaffer Külcü’nün de kulağına gitti. Muhtemelen bu sözlerden rahatsızlık duyan Külcü bugüne kadar çok açık vermedi. Kendi döneminde başlayan ve tamamlanması Aşgın’a nasip olan kimi yatırımlarla ilgili ara ara sosyal medya hesabından ‘Çorum’a hayırlı olsun’ yollu kısa notlar düşmekle yetindi. Ta ki bugüne kadar.

İNCE AYAR

Belediye Başkanı Aşgın, Hizmet İş Sendikası’nın Genel Kurulu’nda borçlu bir belediye devraldıklarını söyleyince deyim yerindeyse eski Başkan Külcü’de film koptu. Maaşları ödemeyemen bir Belediye’den bugünlere geldiklerini söyleyen Aşgın’ın o sözlerinin ardından Külcü, artık tahammül sınırlarının zorlandığını ortaya koyan bir mesaj paylaştı.

İşte her cümlesi yorum yorum yorumlanacak o cümleler:

‘Mikrofonun bir şehveti vardır, konuşanı esir alır kendine. Nice insan vardır ki, konuşurken kelimeler peş peşe dökülür dilinden ama ne dediğini bilmez. Aklına geleni değil, ağzına geleni söyler onlar. Onlardan olmamak lazım. İki kere düşünüp bir kere konuşmak gerek. Zira söz ağızdan çıkana kadar sen ona hakim olursun, çıkınca o sana. Çok konuşmak da iyi değildir yalan, yanlış çok olur vesselam. Hem de insanın vakarını, saygınlığını alır elinden. Değersizleştirir boş boş konuşmak insanı. Hele yalan konuşmak, işin hakikatına şahit insanlar huzurunda, ayıptır, günahtır, vebaldir. Müslümana yakışır bir iş de değildir yalan, iftira, gıybet. Neyse… Üslubu beyan, ayniyle insan. Sabır! Sabır güzeldir. Lakin sabrın da bir sınırı vardır.'

PSİKOLOJİK SAVAŞ

Külcü bu sözleriyle ince bir ayar verme uğraşında olsa da aslında Aşgın ve Külcü arasında titreşimli başlayan psikolojik savaş yeni bir rüzgarla alev almış görünüyor. Seçilmiş Başkan olarak göreve gelen Aşgın, aynı partiden selefi Külcü’nün damarına bile bile niye bu kadar basıyor, bunu hangi saikle yapıyor bilemem.

Ancak ‘ne Aşgın’a ne de Külcü’ye yaramayacağı gün gibi ortada olan kayıkçı kavgası kime yarar’ sorusunun cevabı da üstünde düşünmeyi haketmiyor mu, ne dersiniz?

Son Güncelleme: 27.05.2022 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kibar 2022-05-27 08:08:17

Zeki gülün belediyeye 1 yılda verdiği zararı hiç kimse vermemiştir ileride de veremez.

Avatar
Batandaş 2022-05-27 11:51:33

Zeki Gül, Külcü'yü satarken de demişti "belediye de her şey şeffaf olacak" bu ne demek. Alaca'dan seçilemeyen adam zeki geldi Çorum'a başkan yapıldı ASC tarafından yazıklar olsun hepinize maffettiniz ekenomiyi

Avatar
King Kong 2022-05-26 23:12:38

Borçla devralmışmış da neler neler... Sanki hdp belediyesinden devraldı. Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söyler.

Avatar
Setenay 2022-05-26 23:21:53

Maalesef insanlar bir makama geldiğinde ben ne yapabilirimi düşünmek yerine kendinden öncekini karalama kampanyasını iş zannediyor. Bu zihniyet yöneticilerin enerjilerini yanlış yere harcamalarına neden oluyor. Selefler, haleflere teşekkür edip, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" düsturuyla hareket etse her şey çok daha güzel olur.

Avatar
Kenann 2022-05-27 01:00:46

Belediye başkanı Aşkın, Külcünün hep gerisinde kaldı, dişe dokunur bir icraat gösteremedi elle tutulur bir faaliyet yok, Yeni dönemde Aday yapılması da zor topu taca atarak kendine alan açıyor..

Avatar
ulaşımcı 2022-05-27 08:08:17

sayın başkanımız Muzaffer KÜLCÜ olmasaydı aşgınan çalışan aşgın ne yapacak tı ?
kendi yaptığı 1 tane proje yok,hepsi külcünün devam eden eserleri.Belediye binası neden bitirilemedi mesela ?
aşgın ayağına sıkıyor hatta aşkla sıkıyor...

Avatar
Rafet 2022-05-27 00:40:54

H İbrahim Aşgın ne icraat yapmış ona bakmalı . 3 yıldır yüzde doksanı bitmiş belediye binası nımı tamamladı , bir eser mi yaptı . Çimleri bile sulamadan aciz yapı var.

Avatar
Oy yok 2022-05-27 08:57:44

Ben milli egitim tarafindan diplomam ile belediyeye görevlendirme ile çalışırdım. Sayın KÜLCÜ döneminde öyle kaliteli işlere imza artık ki. Ama başkan değişti ASGIN ile ilk şey benim akp ye oy vermediğim sebebi ile görevden çıkarılmam oldu. Sayın KÜLCÜ BEYE sonsuz saygılar. Asgin bir daha asla seçilemez.