Bu seçim neden önemli?

Sadece Türkiye değil, dünya 14 Mayıs seçimlerinin sonucunu merakla bekliyor. Peki ama neden? Av. Ömer Kılıç, bu sorunun cevabını veriyor...

03 Mayıs 2023 Çarşamba 21:25
Bu seçim neden önemli?

Av. Ömer Kılıç, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nde son viraja girerken ‘Kutuplaşma, Helalleşme, İHA, SİHA ve Seçim’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

DÜNYA NEDEN TÜRKİYE SEÇİMİNİ TAKİP EDİYOR?

Bölgesel dengeleri değiştirme gücü nedeniyle Türkiye seçimlerinin dünyanın da yakın takibinde olduğunu hatırlatan Kılıç, bilhassa ABD ve batının esas derdinin, “Türkiye'nin hızla kontrol edilebilir ülke olmaktan çıkıyor olmasıdır. Başka bir ifadeyle, yüzyıldır kuruyunca sulanarak, yeşerince budanarak, içeri alınmayan ama gitmesine de izin verilmeyen, kapıda bekletilen bir ülke olmaktan çıkıyor olmasıdır.” dedi.

AYRICALIKLI KONUMLARINI KAYBEDEN ELİTİSTLER

Türkiye’de toplumun kutuplaştırılması üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedefe alanlara geçmişte milletin ekseriyetinin yaşadığı sayısız mağduriyeti örnekleyerek ortaya koyan Kılıç, bu çevreler için kendi ayrıcalıklı konumları devam ettiği sürece toplumun ne bölünmüş olması, ne de kutuplaşmasının zerrece önem taşımadığını vurguladı.

BASINDAKİ TETİKÇİLERİN İNTİKAM ÇIĞLIKLARI

‘Erdoğan’dan kimler ne için nefret ediyor?’ sorusunu yönelterek analizini derinleştiren Kılıç, imtiyazlı elitist azınlığın sade vatandaşa hükmetme kabiliyetini Erdoğan sayesinde elinden kaybetmesinin nefretlerinin ana teması olduğunu dillendirdi. Kılıç, Millet İttifakı’nın paydaşları Kılıçdaroğlu ve Akşener’in savunma sanayi yatırımları, TOGG, Karadeniz doğalgazı, dış politika ve bir çok önemli görülen gelişmeye yönelik sarfettikleri sözler karşısında seçim meydanlardaki şirinliklerinin, helalleşme söylemlerinin içinin ne kadar boş olduğunu basındaki tetikçilerinin intikam çığlıklarından daha iyi anlaşıldığını dillendirdi.

YA TARİHTEN DERS ALMAMIŞ YA DA MUHTERİS OLMAK

Kılıç, Erdoğan karşıtı muhalefete “Hasılı ne kutuplaşma ne de helalleşme söylemlerinin içi doldurulabilmiş değil. Helalleşmeden bahsederken öncelikle, milletin diniyle, inancıyla kavgalı batıcı, laik yaşam tarzını dayatanların kutuplaşmanın da özünü oluşturduğunu kabul etsinler, sonrasını düşünelim. Aksi halde bu içi boş, samimiyetsiz vaadlere inanmak için ya tarihten hiç ders almamış olmak gerek, ya da kişisel ihtirasların kör ettiği bir muhteris.” ifadeleriyle karşılık verdi.

Yazının tamamı için https://www.habercim19.com/kutuplasma-helallesme-iha-siha-ve-secim-makale,578.htmlTIKLAYINIZ...

Son Güncelleme: 03.05.2023 20:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hadi ordan 2023-05-03 22:51:24

Yine sacmalamissin. Bunlar istiyor ki hep Erdogan kazansin , muhalefet olmasin. Nerde kardesim demokrasi o zaman. Siyasi partiler niye var, tabi ki de secim kazanmak icin. Nasil avukat oldun sen ? Erdogan kazanirsa zafer muhalefet kazanirsa tetorist, dis gucler, kuresel guclerin oyunu. Gecin bunlari. Ulkeye zarar veriyorsunuz.

Misafir Avatar
Başöğretmen 2023-05-04 10:45:48 @Hadi ordan

muhalefet olsun kandil desteğine itiraz eden muhalefet olsun.pensilvanya destekli biden destekli olmasın halkın desteği olsun. işiniz hainlik olmasın

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
istikamet kizilelma 2023-05-04 02:54:23 @Hadi ordan

muhalefeti sana anlatsam, Oha, bu kadar Ş*REFSİZ olunmaz ki!” dersin.

Beğenmedim! (6)
Avatar
Çorum19 2023-05-03 21:45:59

Sayın avukat,11 yaşında Giresunlu Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü(veya öldürülmesi) hiç vicdanınızı sızlatmıyor mu? Çok inançlı, dindarsanız eminim ki merhametiniz siyasi fanatizme yenilmez.

Misafir Avatar
Başöğretmen 2023-05-04 10:40:45 @Çorum19

aponun heykelini dikecekler.seloya özgürlük diyecekler bizde seyredeceğiz .abdli solcularla,ingiliz temel destek verecek onların karşısında değil erdoğan en sevmediğim biri olsa gene oy veririz.sesiniz çok fazla çıkıyor diye haklı değilsiniz. pensilvanya vaizi video yayınlıyorsa dış güçler vardır

Beğenmedim! (8)
Misafir Avatar
istikamet kizilelma 2023-05-04 02:34:08 @Çorum19

Deliler tedavi edilebilir, ama salaklar asla. Çok uğraşmayın!

Beğenmedim! (5)
Avatar
Vatandaş 2023-05-03 22:17:31

Bu evrenin bu dünyanın bir sahibi olduğunu herhalde UNUTTUNUZ. Bizlerin bir RABBİ var unuda unuttunuz. Bu ülkede kimler geldi kimler geçti. Koca koca padişahlar şahlar ismi cismi olanlar vardı ne oldu hepsi gitti zamanı gelen gidecek elbet. Zorlama iteleme ile nereye kadar gidecek ki. Rabbim siz kimseyi hidayete erdiremezsiniz diyor
Biz erdiririz diyor. Kalplerde olanı ancak ben bilirim diyor. Elçisi Hz Muhammed SAV bile senin görevin tebliğ etmek sabır göstermek tavsiye etmek ve uygulamak diyor. Onun için sizin söyledikleriniz biraz farazi kaçmış. Bu ülkede 21 yıldır iktidar olan bir hükümet var. Özelleştirmeden, dış politikaya, Tarımdan, Sanayiye, Sosyal hayattan Ergenekona , Fetoya , Çözüm sürecine kadar uyguladığı politikalara bakarsanız neler yaptıkları ortada. Bırakın ülkeyi şu corumda birbirlerine siyaset için ne gibi kötülükler yaptılar. Şehrin imarina rantını nasıl kötü davrandiklarini siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Siz bile iyi yonetilmedigi için il başkanlığına aday oldunuz öyle olmasa otururdunuz yerinizde şükür ederdiniz bu iyi hale. Siz de inanmadiginiz ve eksik bulduğunuz politikalar için sadece dostlar alış veriş te görsün diye yazı yazmış siniz

Avatar
Emekli 2023-05-04 07:53:19

Bu seçim, geçinebilir bir maaşla yaşayabilmemiz için önemli, bu seçim çocuklarımıza iş bulabilmek adına kimseden torpil aramamak için önemli, bu seçim suriyelilerin ülkemizi ele geçirebilmemeleri için önemli, bu seçim sizin gibi iktidar ne yaparsa gözü kapalı doğru diyenlerden kurtulabilmemiz için önemli daha sayayım mı?

Avatar
Kamil 2023-05-04 14:28:12

Yine aynı terane ile halkı Ak partiye yönlendirme çabaları görüyorum. Ömer bey senin seçimlerin Dünyanın umurunda değil Batı zaten Ak partiye her dediğini yaptırıyor. Sığınmacılar ortada, neredeyse ithal etmediğimiz tarım ürünleri kalmadı, et tedariğinde bile bagimliyiz, enerjide bagimliyiz. Lütfen algı yaratmayın

Avatar
Fatih 2023-05-03 23:48:30

yazının devamını da okudum. Gerçeğin fotoğrafı bu kadar çekilebilir. Teşekkürler.

Avatar
Bilinçli Seçmen 2023-05-04 10:38:58

Ha gayret. Bu tür yazılar bir kaç oy daha kazandırır belki. Allah'ın dediği olur'u son yerel seçimlerde tam kavrayamamışsınız. Bu seçimlerde iyice kavrarsınız artık.

Misafir Avatar
Başöğretmen 2023-05-05 09:39:24 @Bilinçli Seçmen

bilinçli seçmen akp safında iken kifayetsiz dediğine tıpış tıpış oy verendir

Beğenmedim! (3)
Avatar
Çorumlu 2023-05-04 08:08:26

İnsan demokrasilerde eleştirir,destekler hatta över.Ama karpuz gibi ortadan ikiye bölmek,ötekileştirmek,işin kötüsü yanlışı savunmak kötü.Her kul hakkının vebali bir gün mutlaka o insandan çıkar.Genede Allah hakkınızda hayırlı olanı versin.

banner165