Bu sefer veliler sınavda ter döktü

Fatih Sultan Mehmet İlkokulu tarafından örnek bir organizasyona daha imza atılarak ‘’Yarışmak Bahane, Okumak Şahane’’ adı altında okul velilerine yönelik ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.

12 Aralık 2016 Pazartesi 15:51
Bu sefer veliler sınavda ter döktü

Fatih Sultan Mehmet İlkokulu tarafından örnek bir organizasyona daha imza atılarak ‘’Yarışmak Bahane, Okumak Şahane’’ adı altında okul velilerine yönelik ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.


Okul Müdürü Haydar Deveci organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Okul velilerimizin, dolayısıyla öğrencilerimizin dikkatlerini kitaba çekmek ve yoğunlaştırmak, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, kitap okuma bilinci kazandırmak istiyoruz” dedi.


HEYECANLANDILAR…


Yapılan organizasyonda veliler için Pdr. Dr. Fatih Kalkınç’ın “Okul Evde Başlar” adlı kitap belirlenerek kitabın okunması istendi. Veliler kitap için belirlenen süreden sonra çoktan seçmeli test şeklinde sınava sokuldu. Okul velilerinin yapılacak sınavdan önce çocuk gibi heyecanlanmaları gözden kaçmadı. Geçen haftalarda yapılan KPSS sınavına girenler bu kadar heyecanlanmadıklarını ifade ettiler. Sınav bitiminde sonuçlar hemen açıklanarak ödül töreni yapıldı.


‘SINAV MARATONUNDA TER DÖKEN ÇOCUKLARIMIZI ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUZ’


Okul velilerinden Nagehan Uslu, ‘Sürekli  sınavlara sokulmak zorunda bırakılan çocuklarımızın psikolojisini daha iyi anladık. Sınavda ter döküp çocuklarımızla empati kurmuş olduk’’ dedi.


Okul velilerinden Derya Çıtak Koçyiğit, “Okuduğunu anlayabilmek, anladığını bir başkasına aktarabilmek, dolayısıyla sağlıklı bir iletişim kurabilmek düşünce kapasitesi ve kültür düzeyini artırmak adına ‘’okuma’’nın ne derece önemli olduğunun farkındayız. Bu sebeple projenin önümüzdeki dönemlerde de devam ettirilmesini istiyoruz’’ dedi.


Okul velilerinden Nurgül Çelebi, “Okuduğumuz  kitaptan pratikte uygulanabilecek birçok yeni bilgi öğrendik. Çocuklarımızı yetiştirirken daha dikkatli olacağız. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.


KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA


2-B sınıf öğretmeni Abdulbaki Altuna, “Çocuklarımız söylediklerimizden çok yaptıklarımızla ilgileniyor. Anne-Baba olarak onlara rol model olma anlamında organizasyonun önemi büyük. Velilerimiz çocuğunun geleceğini düşünerek, onlar için okudular. Kaybedeni olmayan bir yarışmaydı” dedi.

Son Güncelleme: 12.12.2016 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.