Bu şehadet ve gözyaşı unutulmaz

15 Temmuz'un simge ismi hemşehrimiz Erol Olçok'un şehadeti unutulmadı.

14 Temmuz 2021 Çarşamba 17:44
Bu şehadet ve gözyaşı unutulmaz

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen hemşehrimiz Erol Olçok, simge isimlerdendi. Olçok’ın şehadeti sadece memleketi Çorum’da değil, tüm Türkiye’de büyük üzüntüye neden olmuştu.

Şehit Erol Olçok’un cenaze merasimine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yol arkadaşımdı' diyerek gözyaşı dökmüştü... Ne o şehadet ne de Erdoğan’ın duygulandıran gözyaşı unutulmadı.

İşte 15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ tarafından şehit edilen kahraman Erol Olçok'un hayat hikayesi...

15 Temmuz gecesinin simge şehitlerinden biri.

Karanlık darbe girişiminden haberdar olur olmaz, oğlu Abdullah Tayyip ile sokağa çıkan Erol Olçok, köprüde en önde yürüyen isimlerden biriydi.

Aslen Çerkes olan Olçok’un hayatı Çorum’dan İstanbul’a uzanan büyük bir başarı hikayesi.
1993 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakinen çalışan Olçok, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana reklam ve tanıtım filmlerinde büyük emek verdi.

AK Parti’nin logosu, ismi, her seçim öncesinde milyonların diline dolanan “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, “Durmak Yok Yola Devam” gibi tamamen onun imzasını taşıyan işler oldu.

15 Temmuz gece, hain kalkışmadan haberdar olur olmaz köprüye çıkan Olçok, darbecileri ikna etmeye çalışırken oğlu ile birlikte şehit edildi...

Olçok, o gece sokağa çıkan vatandaşlara, “Bu vatan bizim, kimse bu vatanı bizden alamaz” diyerek cesaretlendirdi.

Olçok, ardında onu hayırla anan çok sayıda yol arkadaşını bıraktı… Cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Erdoğan, Olçok için “Erol, benim yol arkadaşımdı” sözlerini sarf etti.

Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip'in cenazeleri, Karacaahmet Mezarlığı'na yan yana defnedildi.
 

Son Güncelleme: 16.07.2021 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.