Bu tanıtım leblebicileri mest etti

Çorum Leblebi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Payitaht'ta yapılan tanıtımdan dolayı Çorum Belediyesi'ne teşekkür etti.

01 Aralık 2020 Salı 19:48
Bu tanıtım leblebicileri mest etti

Çorum Leblebi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi yönetimi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti. Leblebiciler, Çorum Belediyesi’nin TRT 1’de yayımlanan Payitaht dizisinde Çorum leblebisinin tanıtılmasına verdiği desteğe teşekkür etti. Ziyarete Kooperatifi Başkanı Fikret Hışıroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Turgay Coşkun, Elvan Yiğiter ve Ömer Karakuş hazır bulundu.

HIŞIROĞLU: ‘BUNDAN DAHA GÜZEL TANITILAMAZDI’

Çorum Leblebi Üretim Ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Fikret Hışıroğlu, Payitaht dizisinde Çorum leblebisinin tanıtımından dolayı Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür ederek, “Leblebiciler Kooperatifi, Çorum esnafı adına sizleri özverili çalışmalarınızdan dolayı takdirle takip ediyoruz. Bu anlamda Payitaht dizisinde Çorum Belediyesİ’nin ve sizlerin katkılarıyla Çorum leblebisinin tanıtımı yapıldı. Bundan daha güzel tanıtılamazdı. Sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘KÖTÜ İMAJLI HABERLERİ ÖN PLANA ÇIKARIYORLAR’

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da Çorum’un her türlü değerinin ulusal ve uluslararası alanda en güzel şekliyle tanıtılması gerektiğini ifade ederek, “Çorum maalesef olumsuz haberlerle anılıyor. Bazı basın yayın organları da sanki şehirde başka güzel bir haber yokmuş gibi ulusala sürekli şehri karalayıcı, kötü imaj oluşturacak haberleri ön plana çıkartmanın telaşı içindeler. Bunları da anlamış değilim.”dedi.

‘BAKTIK Kİ O GÜNÜN YAYGARACILARI BUGÜN DE AYNI'

Payitaht dizisindeki tanıtıma verilen ücretten dolayı şahsını ve belediyeyi eleştirenlere de cevap veren Başkan Aşgın, şöyle dedi; “Abdülhamit Han’ın temsil ettiği değerler bizim için çok önemli değerler. 33 yıl boyunca Osmanlı’yı ayakta tutmuş kudretli bir padişah. Bizim için bunu ifade ediyor. Başkaları için ne ifade ediyor bilmiyorum. Çorum leblebisi elden gidiyor diye haberler yapıldı geçtiğimiz yıllarda. Falanca il sahip çıkıyor diye. Çorum’da kimse yok mu neden sahip çıkılmıyor denildi. Payitaht’taki çalışmamızı eleştirenlere bakıyorum, bunlar o gün o yaygarayı yapanlar. Leblebiye en güzel sahip çıkan bizleri takdir ve teşekkür edeceklerine, tanıtım ücreti  fiyatı üzerinden yaygara koparıyorlar. Onları Allah’a ve tüm hemşehrilerimize havale ediyorum. Onları samimiyete davet ediyorum. Böyle bir ihtimal yok ama yine de davet ediyorum.”

‘BU İŞ KOPTU GİTTİ…’

Dizideki leblebi sahnesi ile leblebinin zihinlere net olarak kazındığını da vurgulayan Aşgın, “O paşaları bir araya getirsek bu kadar güzel bir şekilde o mizanseni yapamazdık. Bir araya getiremezdik. Leblebi tarihi içerisindeki en güzel reklam filmini bu şekilde oluşturmuş olduk. Sadece TRT’de değil sosyal medya da koptu gitti. Leblebi zihinlere net olarak kazındı. Çorum leblebisi şehrimizin marka ürünü olarak kalmış oldu. Belediyemizin yaptığı bu güzel çalışmayı eleştirenler Abdülhamit’e kızıl sultan diyenlerin torunlarıdır. Biz de Abdülhamit’in torunlarıyız. Biz dedemizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çorum Hakimiyet

Son Güncelleme: 02.12.2020 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165