Buharaevler'den imar düzenlemesine tepki

Buharaevler sakinlerinden imar düzenlemesine tepki

16 Eylül 2017 Cumartesi 13:14
Buharaevler'den imar düzenlemesine tepki

MUSTAFA DEMİRER


Sağlık ocağı işaretli arsa akaryakıt istasyonu oldu


BUHARAEVLER BELEDİYE’YE TEPKİLİ


Çorum Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan imarda sağlık evi işaretli arsanın, plan değişikliği yapılarak akaryakıt istasyonu olarak değiştirilmesi eleştirilere neden oldu.


AĞUSTOS MECLİSİ’NDE KARAR ALINDI


Edinilen bilgiye göre, Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısında gündem maddelerinden birisi İbrahim Çayırı’nda ilgili pafta ve adalarda bulunan ve imar planında sağlık evi işaretli arsada plan değişikliği yapılması oldu.


SAĞLIK EVİ AKARYAKIT İSTASYONU OLDU


Bişkek Caddesi girişinde Balıkçı Karaoğlan’ın tam karşısında yer alan köşe başındaki belediye mülkiyetindeki imar planında arsanın imarı sağlık ocağı iken, akaryakıt ve LPG servis istasyonu olarak değiştirildi.


BUHARAEVLER TEPKİLİ


Plan değişikliğinin duyulması üzerine ilk tepki Buharaevler Mahallesi sakinlerinden geldi.


Konuya dair eleştirilerini dile getiren mahalle sakinleri, imarda sağlık ocağı işaretli sosyal amaçlı bir arsanın kâr amaçlı bir akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesinin akıl, mantık ve izanla bağdaşmadığını savundu.


MAHALLENİN TAM ORTASINA İSTASYON


Sağlık ocağı arsasına sosyal amaçlı okul, yurt, sosyal tesis, rekreasyon alanı gibi hizmetlerin yapılabileceğini, ancak belediyenin binlerce nüfusun ikamet ettiği ve giderek yapılaşma yoğunluğu artan bir bölgenin tam ortasına akaryakıt istasyonu işaretlemesinin ne sosyal belediyecilik ne de planlı kent anlayışına uymadığını iddia eden mahalle sakinleri, teknik uzmanların da yer aldığı belediye meclisinin aldığı kararın son derece hatalı olduğunu ileri sürdüler.


KÜLCÜ’YE ÇAĞRI


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’den mahalle sakinlerinin hassasiyetlerini ve şehircilik kriterlerini dikkate alarak, mahallenin tam göbeğine akaryakıt istasyonu kondurulması kararını yeniden gözden geçirmesini isteyen mahalle sakinleri, “Çorum Belediyesi yeni yatırım ve hizmetler için kaynak temin etmek istiyorsa, bunu yoğun nüfusun bulunduğu bir bölgenin tam ortasına akaryakıt istasyonu işaretleyerek yapmamalı. İmar planında sosyal amaçlı sağlık evi işaretli bir arsanın akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesinde kam faydası asla düşünülemez. Belediyemiz yapılan maddi hatayı düzeltmediği takdirde CİMER, BİMER, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı ve yerelde valiliğe gerekli itirazlarımızı yapmayı düşünüyoruz.” diye konuştular.





Son Güncelleme: 16.09.2017 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bi akıllı 2017-09-16 14:19:17

Bir akıllının çıkıp süresi geçmeden imar değişikliğine itiraz etmesi dilekce vermesi lazım öncelikle.

Bölgede tüm okullar ikili eğitim veriyor okul yeri lazım sağlık tesisi için alan lazım

Allah akıl fikir versin

Gündeme getirdiğiniz için teşekkürler

Avatar
yer bulamamış 2017-09-16 18:20:31

birileri benzinlik yapacak da yer mi bulamamış mahalledeki mustafa kemal ortaokulunda 1500-2000 oğrenci var diye duydum ...eğer gerçekse hangi çağda yaşıyoruz derim ...aynı mahallade 300 bin 400 bin tl ye satılan dairelin bulunduğu yerde yılanlar kurbağalar geziyor diyorlar neden diye sorulduğunda otlar var bakımsız araziler neymiş ozel mulkmuş bul arsanın sahibini yaptırt bakımını belediye değilmisin veya sen yapsan arsa sahibi neden otları kestin mi diyecek.bence muhtarda duyarsız bu konuda.kısaca birisi benzinlik açacak orayı beğendi yer olarak sanırım.....

Avatar
Teşekkürler 2017-09-16 18:29:55

Sağlık bakanlığı ve ilin sağlık idarecilerinin ısrarlı taleplerine rağmen sağlık alanı işaretli arsanın başkan tarafından benzinlik yapılacağı hep söyleniyordu. Dile getirdiğiniz için teşekkürler

Avatar
Buhara 5. cadde 2017-09-16 21:26:30

Malum buhara 5. cadde de kocamannnn bir kamusal alan var kamusal alan ne demek ?

Kamuyu ilgilendiren yapılar yapılacak bu alana demek herhalde.
Hastane,ilkokul,ortaokul vs vs ama yıllardır bir hareket yok şimdi merak ediyor vatandaş bir gün meclis toplanıp burayı konut alanı olarak mı açacaklar.

Korkarım öyle olacak.

Ama mahallemizde özellikle 5.cadde civarında acil okula ihtiyacimiz var Sayın başkanın bu konuya egilmesini talep ediyoruz.

Avatar
Buhara 5. Cadde 2 2017-09-17 01:34:23

Benzinlik neden düşünülüyor tabiki para için; bu yer en az 15 milyona satilir.mahalle de zaten benzinlik var. Bu benzinlik buharaya yetiyor. Benzinlik yerine okullar yapılsın.

Avatar
VATANSEVER HAİNSAVAR 2017-09-17 17:32:18

ya bu plan değişikliği neki daha neler neler yaptılar. bunlar devede pire.

Avatar
Hey 2017-09-18 01:52:12

Arkadaşlar belediye bütün davaları kaybetti özellikle dop ruhsat düzenleme harcı hep geri ödüyor eee ne yapacak benzinlik işaretle sonra sat nerde şehircilik yeni Çorum un göbeğinde spor salonu yapıliyor bu arada buhara muhtarı n sesi çıkmıyor napsin adam hizmet alamam korkusu var işte böyle

Avatar
fx 2017-09-18 08:35:16

sayın vatandaş yada mahalle sakinlerini. yorum yapmak kolay. dava açsanız plan anında iptal olacak. ama hem sızlanıyor hem hukuki hakkınızı aramıyorsunuz genelde böyle.