Bülent Turan'a Çorum Valisi’ni sordular

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gündeme ilişkin basın toplantısında Vali Mustafa Çiftçi'nin İskilipli Atıf Hoca'yı anma programına katılmasını değerlendirdi.

08 Şubat 2021 Pazartesi 19:32

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gündeme ilişkin değerlendirme yaptı.

Turan, Çorum Valisi Çiftçi’nin İskilipli Atıf Hoca'yı anma programına katılmasına ilişkin olarak, “Ağır ithamlarla, hakaretlerle tartışmanın siyasetle ilgisi yok. Azıcık inceleme yapıldığında İskilipli din adamıydı. Yargılandığı mahkeme Atatürk tarafından kapatılmış. Kitap, şapka adında ama kanun yok. İki sene sonra yasak başlıyor. Savcı 3 yıl ceza istiyor. Hakim idam veriyor. Bu kara hatalardan biri. Kaldı ki Atıf Hoca’nın Milli Mücadeleyi desteklemediği yalanları vardı” dedi.

Bülent Turan açıklamasında şöyle dedi; Vali Bey'in ziyaretine ilişkin CHP'nin hepsi değil, bazı yöneticileri, çok ağır ithamlarda bulundular. Tarihi meseleler, tarihi hatalar, tarihi gerçekler bu zeminde tartışılmaz. Bu tarz ağır ithamlarla, hakaretlerle bir tartışmanın; ne siyasete ne ilgililere faydası olmadığı kanaatindeyim. Azcık inceleme yaptığımızda İskilipli Atıf Hoca'nın son dönemin din mazlumlarından bir tanesi  olduğunu hepimiz görebiliyoruz. Yargılandığı İstiklal Mahkemesi bir sene sonra kapatılmış. Atatürk tarafından kapatılmış. Kitap yazdığında şapka kanunu yok. Kitabı yazmasından iki sene sonra yasak başlıyor ve kitabı da Milli Eğitim Bakanlığının ruhsatı, izniyle yayımlıyor. Savcı üç yıl ceza istiyor. Savcılar daha titiz araştırma yaparlar. Ağır ithamlarda bulunurlar. Hakimler, mahkemeler daha adil daha hakkaniyetli kararlar verirler. Savcı 3 yıl istiyor. Hakim idam veriyor. Bu Türk hukuk tarihindeki kara hatıralardan bir tanesi. Kaldı ki mahkeme kayıtlarında Atıf Hoca' nın Milli Mücadeleyi desteklemediği iddiasını yalanlaması da var. O yüzden bu konuların daha makul daha soğuk akılla tartışılması gerektiği kanaatindeyim. Vali beyin yereldeki ilgililerin ziyaretinden, siyasetçilerin bu tarz bir kavga çıkarmasını doğru bulmuyorum. Vali beyin ziyaretinden daha öte bu devletin, bu hukuk sisteminin İskilipli Atıf Hoca ve benzeri kötü yanlış yargılamalardan dolayı bir özür borcu olduğu kanaatindeyim."
 

İHA

Son Güncelleme: 10.02.2021 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Habercim 19'a 2021-02-08 19:49:40

Yav yeter artik, kapatin şu muhabbeti. Anladik tamam Iskilipli Atif muhim adam , halk kahramani. Ne yalakasiniz haaa. Corum Sungurlulu 12 yasindaki kiza Usaki tarikati lideri olan sarlatan tecavuz ederken bu kadar gundeme getirmediniz. Sitenin adini Atif19 yapin bari. Yeter artiiiik. Tiksindiiiiiiiiiiiiiiik

Avatar
Adem Demirkan 2021-02-08 21:25:46

Atıf Hoca için iskilip'te külliye yapıldı. İçinde anıt mezar inşaa edildi. Adı hastanelere parklara verildi. No oldu da Çorum Valisi ziyaret etti diye yaygara koparıldı. Bu yaygarayı koparanlara cevap verince şimdi de çıkmış "yav he he" diyorlar. Bir yandan muhafazakar vitrin yaparken, kendilerini tutamayıp içlerindeki kini ortaya döküveriyorlar.

Avatar
Çorumlu 2021-02-08 22:09:00

Habercim 19 a adlı rumuzlu. Aklınız kaçıyor heralde artık gerçekler ortaya çıktıkça tek parti zihniyetinin katlaettiklerinin masum olduklarını millet öğrendikçe varsa biraz adamlığınız daha çok tiksinirsiniz. Arşivler açılkıkça daha çok şeylerin bildiğiniz gibi olmadığını göreceksiniz. terör destekçilerine ziyaret edenlere malum zihniyet bu kadar tepki vermiyor.Atıf hoca bu milletin alimidir. Sayın Çorum valiside doğru olanı yapmıştır. tepkiler gelincede kıvırmmamış adam gibi adam olduğunu göstermiş sözünün arkasında durmuştur. Tek parti zihniyeti daha çok üzülecek

Avatar
Çorumlu'ya 2021-02-08 22:56:56

Haklısın tek parti zihniyetinden bahsettiğin AKP olsa gerek. 19 yıldır ülkeyi tek parti yönetiyor. 100 yıllık kazanımlarımızın hiçbiri kalmadı. Kala kala üç beş cumhuriyet düşmanı yobaz kaldı, fesli, İskilip'i, pensilvanyalı, cübbeli, takkeli falan. Alın sizin olsun. Hergün gidin dua edin. Kimse size bişey demiyor. Rahatsız olanda yok. Biz haberim 19 sitesinin sürekli aynı konuyu ele almasından tiksindik. Terör destekçilerini kimin desteklediği açıklanırsa üzülürsün, Dolmabahçe'de, Habur'da, İmralı'da yapılan görüşmeleri hepimiz bilmek isteriz. Hani biri diyorduya "ne istedenizde vermedik diye" bilmek isteriz. Hocalarınız ile size huzurlu mutlu yıllar diliyorum. Allah akıl fikir versin diycem ama rabbimden imkansızı istemek olmuyor :)

Avatar
Çorumlu 2021-02-08 22:57:29

Ömrü hayatında düşmana 1 tane kurşun atmamış, düşman aleyhinde bir cümle kurmamış adamı şehit ilan ettiniz ya :)) Sizden anca böyle adamlar kahraman ilan edilir..