Bulvar yol bu yıl açılıyor

Gazi Caddesi 23 Nisan Kavşağı bağlantı yolu bu yıl açılıyor

12 Mart 2018 Pazartesi 12:21
Bulvar yol bu yıl açılıyor

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Belediyesi’nin yıllar önce başlattığı Gazi Caddesi Azap Ahmet Sokak’tan 23 Nisan Kavşağı’na bağlantı sağlayacak 25 metre genişliğindeki bulvar yol bu yıl açılacak.

KARAKEÇİLİ’DE YIKIM

Belediye Başkanı Zeki Gül, bugün Azap Karakeçili’de istimlak edilen bazı binaların yıkım törenine katıldı.

Başkan Yardımcısı Alper Zahir, İmar İşleri Müdürü Yaşar Eker, bazı AK parti ve CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı yıkımda bilgi veren Başkan Gül, yolun medeniyet olduğu anlayışından hareketle şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla bir dizi alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

TRAFİK YOĞUNLUĞUNU RAHATLATMAK

Gazi Caddesi’nde bazı kesimlerin trafiğin kapatılmasının en çok istediği şey olduğunu, ancak bunun fiziken mümkün görünmediğini belirten Gül, şu anda tali yollarla caddenin trafik yoğunluğunu rahatlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

ÜÇ PARK, İKİ OTOPARK

Karakeçili ve Üçdutlar Mahallesi sınırlarında yoğun bir kamulaştırma yapıldığını hatırlatan Gül, bölgede yol açılmasının yanı sıra yeşil alan, kapalı ve açık otoparkların ihdas edileceğini kaydetti.

KAMULAŞTIRMA YÜZED 90 BİTTİ

Yol çalışmalarında kamulaştırmanın yüzde 90 oranında bittiğini, Gazi Caddesi 23 Nisan Kavşağı bağlantı yolunun bu yıl devreye alınmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Bölgede 3 ayrı park, 2 otopark yapılacağını aktaran Gül, Karakeçili ve İnayetullah Cami genişleme alanlarında toplam 650 araçlık iki otopark inşa edileceğini anlattı.

GAZİ CADDESİ-23 NİSAN KAVŞAĞI’NA BAĞLANIYOR

Gazi Caddesi 23 Nisan Kavşağı bağlantı yolunun 650 metre uzunluk 25 metre genişliğe sahip olacağını vurgulayan Gül, toplam 19 bin 414 m2 alanda kamulaştırma çalışması yapıldığını, 12 bin m2’nin bittiğini, 6 bin m2’de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

İSTİMLAKA 12 MİLYON

Gül, bugüne kadar kamulaştırmadan doğan istimlaklara 12 milyon lira ödediklerini, yolun imam hatip lisesi ve bilim sanat merkezi bahçelerinden geçeceğini, her iki okulla görüşmelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 12.03.2018 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.