'Bunun adı hizmet değil, eziyet'

Çorum’un Dodurga ilçesinde bulunan YEPAŞ İrtibat Ofisi’nin kapatıldığı bildirildi.

22 Kasım 2016 Salı 22:50
'Bunun adı hizmet değil, eziyet'

Çorum’un Dodurga ilçesinde bulunan YEPAŞ İrtibat Ofisi’nin kapatıldığı bildirildi.

İlçe halkının tepkisini toplayan uygulamanın, elektrik abonelerinin mağduriyetine neden olduğu iddia edildi.

“En küçük bir işlem için bile Osmancık’a gitmek zorunda bırakılıyoruz” diyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek çözüm istediler.

Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, sitemlerini sosyal medya üzerinden paylaştılar. Dodurgalılar, yaptıkları paylaşımlarda şu ifadelere yer verdiler:

“Müşteri memnuniyeti odaklı bir anlayış ile elektrik enerjisini; kaliteli, güvenilir, sürekli ve uygun fiyatlı bir şekilde sunmayı misyon edindiğini söyleyen YEPAŞ’ın Dodurgalılar’a yaşattığı sıkıntıdan dolayı tepkiliyiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Devletin tüm hizmetlerini vatandaşın ayağına götürün’ diye talimat verdiği bir ortamda Dodurga’da ise insanların elindeki hizmet alınıyor ve adeta eziyet çektiriliyor.

Burada yetersiz de olsa YEPAŞ’ın bir yeri vardı, işlemlerimiz yapılıyordu. Şimdi ise, faturamızı yatıracağımız bir yer dahi yok. Ya sınırlı saat diliminde PTTde yatıracağız ya da komisyon ödeyerek özel bir şahsın işyerinde ödeyeceğiz. Bir abonelik işimiz olsa koştura koştura Osmancık’a gitmek zorunda kalıyoruz. Gitmek için imkanı el veren var, vermeyen var. Aracı olan var, olmayan var. Yaşlısı var, genci var. Şaşırıp kalıyoruz. Buradan Valimize, Milletvekillerimize sesleniyor ve bizi bu sıkıntıdan kurtarmalarını istiyoruz. Ya YEPAŞ yeniden buradaki ofisini faaliyete geçirsin, ya da Belediye veya başka bir kurumla anlaşma yapsın. Biz paramızla rezil olmak istemiyoruz, hizmet almak istiyoruz.”

Vatandaşların taleplerinde haklı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise Dodurga halkının hizmeti yerinde almak istediğini, YEPAŞ’ın bu uygulama ile insanların çok zor duruma düştüğünü kaydetti.

Belediye olarak amaçlarının Dodurga halkını mutlu edecek hizmetlerin ilçeye kazandırılması olduğuna vurgu yapan Aydın, “Bizim gibi küçük ilçelerde insanlar her sorunu ile Belediye Başkanı’nın ilgilenmesini istiyor. Biz de mümkün mertebe taleplerle ilgileniyor, sorunların çözümü için çaba gösteriyoruz. Özellikle de resmi kurum ve kuruluşlarla ilgili elimizden geleni yapıyoruz. YEPAŞ konusunda da vatandaşımızın talebini haklı buluyoruz. YEPAŞ bu uygulama ile insanlarımızı çok zor durumda bırakıyor. Biran önce bu kararından vazgeçmelidir” dedi.

YEDAŞ konusunda da bir takım sıkıntıların kendilerine iletildiğini söyleyen Başkan Aydın, “Oldu olacak, YEPAŞ’tan sonra YEDAŞ’ta kapatılsın tam olsun. Halkımız hizmet istiyor, eziyet çekmek istemiyor. Şirket yetkililerinin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz. Kısa sürede çözüm bulunmazsa problemi Başbakanlık’a kadar taşımayı düşünüyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Son Güncelleme: 22.11.2016 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.