‘Burada olmak tarifsiz bir duygu’

Çorum Belediyesi, Çorumlu kadınlardan oluşan 45 kişilik kafileyi 15 Temmuz hain darbe girişimine canı pahasına karşı koyan ve darbeci generali alnından vurarak destan yazan şehit astsubay Ömer Halisdemir’in kabrine götürdü.

21 Kasım 2016 Pazartesi 16:18
 ‘Burada olmak tarifsiz bir duygu’


Çorum Belediyesi, Çorumlu kadınlardan oluşan 45 kişilik kafileyi 15 Temmuz hain darbe girişimine canı pahasına karşı koyan ve darbeci generali alnından vurarak destan yazan şehit astsubay Ömer Halisdemir’in kabrine götürdü. Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinden ve vatandaşlardan oluşan kadınlar, şehit astsubayın kabri başında dua etti.

Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan’ın eşi Havva Candan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahiste Uçar, kadın meclisi üyeleri ve Çorumlu kadınların katıldığı gezide sabahın erken saatlerinde yola çıkıldı. 15 Temmuz gecesi darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrini ziyaret eden kadınlar dua ederken duygulu anlar yaşadı.

Ömer Halisdemir’in kabri başında dua eden kadınlar kendilerine bu imkanı sunan başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Burada olmak tarifsiz bir duygu

Yaşadıkları duygunun tarifsiz olduğunu ifade eden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahiste Uçar, “Bugün buraya Çorumlu kadınlar olarak ziyarete geldik çok mutluyuz ve bir o kadarda hüzünlüyüz öncelikle bizlerin bu duyguyu yaşamasına vesile olan Başkanımız Muzaffer Külcü'ye çok teşekkür ediyorum. Ömer Halisdemir deyince hüzünleniyoruz, gururlanıyoruz. Allah onun gibi vatan uğruna şehit olmayı inşallah bizlere de nasip eder.” diye konuştu.

Allah nur içinde yatırsın

Çorum Belediyesi’nin düzenlediği gezi ile şehit Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret ederek dualar eden Yasemin Eyvazlı da geziden duyduğu buruk mutluluğu dile getirdi.

Gelmeden önce Şehit Ömer Halisdemir için hatim okuduklarını söyleyen Yasemin Eyvazlı, “Buraya geldik, hatimlerimizi, tevhitlerimizi dualadık, gönderdik. Allah’ım nur içinde yatırsın." diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 21.11.2016 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165