Büyük göç kapıda!

Çorum İHH, İdlip'e havadan ve karadan yapılan saldırılar sonrası kentin alarm verdiğini belirterek, büyük göçün kapıda olduğunu ve acil yardıma ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

22 Aralık 2019 Pazar 23:39

Çorum İHH, Suriye’de yüz binlerce insanı katleden zalim Esed rejimi ile müttefiklerinin, şimdi de 4 milyon sivilin yaşadığı İdlib’e havadan ve karadan ölüm yağdırdığını bildirdi. İdlip’in alarm verdiğini aktaran İHH, büyük göçün kapıda olduğunu ifade etti.

İHH Başkanı Selim Özkabakçı’nın verdiği bilgilere göre, Halep, Hama, Humus, Doğu Guta, Yermük, Dera ve Suriye’nin daha birçok bölgesinden İdlib’e tehcir edilen milyonlarca sivil, bombaların altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Son bir haftada sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıların artması nedeniyle 100 bini aşkın sivil, son çareyi Türkiye-Suriye sınırındaki güvenli alanlara kaçmakta buldu.

Siviller, sığındıkları bölgelerde mevcut kaynakların yetersiz olması nedeniyle şimdide açlık, susuzluk ve barınma sorunuyla karşı karşıya.

Türkiye sınırındaki kamplar yetersiz kaldığı için açıkta kalarak zeytinlik arazilere sığınan siviller, kış mevsimi nedeniyle donma tehlikesi yaşıyor.

Bombaların altından kaçan yüz binlerce sivil, her şeye rağmen ayakta kalabilmek için vicdan sahiplerinin desteklerini bekliyor.

Çorum İHH acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeleri şöyle sıraladı:

1- Mat

2- Halı

3- Hasır

4- Soba

5- Yakacak (kömür, pirina, mazot)

6- Mutfak seti

7- Un

8- Temiz içme suyu

9- Konserve çeşitleri

10- Gıda kolisi

11- Bebek kolisi

12- Hijyen paketi

13- Yaralı ihtiyaç çantası

14- Battaniye

15- Sünger yatak

16- Kışlık mont, bot, çizme (bay-bayan, çocuk)

Son Güncelleme: 22.12.2019 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-12-23 13:48:26

Gelsinler afganistandan pakistandan sudandan yemenden.. Arap olsun yeterki

Avatar
Çorumlu 2019-12-24 08:15:22

Misafirin başı üstünde yeri var ama bu misafirlik uzun sürdü, adamların çoğu bizden iyi giyiniyor, geziyor daha bir sürü örnekleri var. Sayın Cumhurbaşkanımız mülteciler için avrupaya kapıyı açarız diyordu, açamaz çünkü geri kabul antlaşması yaptı, göndersin avrupaya gönderemez. Kendi Uygur Türklerine sahip çıkamıyoruz.