Büyük’ten sevindiren haber

Tecrübeli Gazeteci Mustafa Demirer'in '4 Vali değiştiren okul' başlıklı haber yorumuna Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük sevindiren haberler verdi.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 10:31
Büyük’ten sevindiren haber

Deneyimli Gazeteci Mustafa Demirer'in '4 Vali değiştiren okul' başlıklı haber yorumuna Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük sevindiren haberler geldi. Büyük, Demirer'e yaptığı açıklamada engelli okullarının tamamının yenilenmesini hedeflediklerini kaydetti.

İşte o yorum;

Mili Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük aradı. Çorum’da engelli okullarının yaşadığı bina sorunlarına dikat çektiğimiz ‘4 vali değişti, o bina değişmedi’ başlıklı haber yoruma açıklık getirdi.

ENGELLİ OKULLARININ TAMAMI DEĞİŞMELİ


Özel eğitim okulları ile ilgili düşüncelerinin net olduğunu belirten Büyük, engelli okullarının tamamının değişmesi gerektiği görüşünde olduklarını aktardı. Büyük, özel eğitimi her zaman desteklediklerini belirterek, “Engelli kardeşlerimize hizmet etmek boynumuzun borcudur.” dedi.


OKULLARDA SON DURUM


Milli Eğitim Müdürü Büyük’ün verdiği bilgiye göre,  Anadolu Meslek Okulu’nun bina sorunu çözülüyor. Okul ihale edildi.


Akkent Mahallesi’nde bulunan otistik eğitim merkezinin gelecek yıl bakanlık veya il idaresinden  yatırım programında birinci sıraya aldırılması sağlanacak.


Kale Engelli Okulu’na da orta vadede çözüm bulunacağı inancı var.


ZÜBEYDE HANIM İÇİN OLUMLU GELİŞME


Bu arada 4 vali değiştiren ancak bir arpa boyu yol kat edilemeyen eski ve yetersiz bir binada eğitim veren Zübeyde Hanım Engelli Okulu’na yeni bina yapılması için olumlu gelişmeler var.


Yeni okulun il idaresi tarafından yapılması gündemde ve Ankara’dan onay bekleniyor. Muhtemelen bir problem çıkmaz.


UMUTLARIMIZ ARTTI


Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün sözleri umutlarımızı artırdı. Umarız her şey engelli kardeşlerimizin gönlüne göre olur.

 

Son Güncelleme: 02.07.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.