Caddedeki sorun gündemde

SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Gazi Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnafın otopark sorunu ve İHL bahçesinden geçmesi planlanan yeni yolla ilgili değerlendirmelerde buludu.

19 Haziran 2019 Çarşamba 16:53
Caddedeki sorun gündemde

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Gazi Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnafın otopark sorunu ve İHL bahçesinden geçmesi planlanan 23 Nisan kavşağı yolu ile ilgili sorun ve çözüm önerilerini dile getirdi.

İşte Cıdık’ın o açıklaması:

“Bilindiği üzere daha önceki yıllarda birkaç kez Gazi Caddesi üzerinde ücretli otopark uygulaması denenmiş lakin başarılı olunamamış ve bu yanlış uygulamadan vazgeçilerek Çorum Belediye Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda 30.11.2016 tarihli ve 2016/06 sayılı İl Trafik Komisyonu toplantısında yapılan görüşmede; “İnönü Caddesinin Anitta Otel Kavşağından Gazi Caddesinin Stadyum Kavşağına kadar olan kesime her iki yönünde her gün 08.00-20.00 saatleri arasında Park Yasağı getirilmiştir.

Şehrimizin en işlek ve güzide iki caddesi aynı zamanda şehrin ticaret ve alışverişinin de merkezi konumundadır. Yaklaşık üç senedir uygulanan park yasağı neticesinde, vatandaşımız caddede park cezasına maruz kalarak adeta caddeye uğramaya korkar hale gelmiştir. Cadde esnafı bu durumdan oldukça şikâyetçi olmasına rağmen yetkililer tarafından maalesef çözüm önerisi sunulmamaktadır. Caddede yüksek giderlerle kıt kanaat ayakta kalmaya çalışan esnafa bir de müşteriden yana darbe vurmak, caddeyi ve esnafı bitirmekten başka bir şey değildir. Her geçen gün bir esnaf kepenk indirmekte, cadde dükkân tabelaları onlarca kiralık iş yeri yazılarıyla dolmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda kiralık iş yeri yazısından ziyade boş dükkân bulmak imkânsızken bugün adeta cadde boş kalmaya sürüklenmektedir.

Bu şekilde cadde esnafı mağdur edilerek hem ülke ekonomisi hem de şehrimizin ekonomisine zarar verildiği gözle görülür bir gerçektir. Yetkililerimiz bu sorunun paydaşlarıyla oturmalı ve bu konunun çözümü için ortak aklı ortaya çıkarmalıdır. Şehrimizde ki artan araç sayısına oranla artmayan otoparklarımız ve otoparklarımızın fiyatlarının olması gerekenin üzerinde olması da bu problemi bir kat daha artırmaktadır. İş yapacağız derken değerlerimize de zarar vermemeliyiz.

Gazi Caddesini Fatih Caddesine bağlayan yol bir an önce bitirilmelidir. Lakin daha önceleri birkaç kez daha farklı mecralarda bu konuda dile getirilen bir konuya da dikkatlerinizi çekmek istiyoruz.

1953 yı­lın­dan be­ri Ço­rum'da din eği­ti­mi ala­nın­da hiz­met ve­ren, ili­mi­ze ve ül­ke­mi­ze bin­ler­ce din gö­rev­li­si, müf­tü, va­li, kay­ma­kam, si­ya­set­çi, eği­tim­ci ve ilim ada­mı ye­tiş­ti­ren Ço­rum İmam Ha­tip Oku­lu'nun ye­ri­ne dar­be vu­rul­ma­sı­na me­zun­la­rın­dan alın da ya­pı­mı­na ziy­ne­ti­ni ve­ren ka­dın­la­ra, am­ba­rın­dan buğ­da­yı­nı ve­ren ve­fakâr hal­kı­na ka­dar hiç kim­se ra­zı ol­maz. Ço­rum'da ve böl­ge­sin­de bir mar­ka ha­li­ne gel­miş olan İmam Ha­tip Oku­lu'nun or­ta­sın­dan yol ge­çi­ril­me­si bir za­ru­ret de­ğil­dir.

İmam Ha­tip Li­se­si me­zun­la­rı ve men­sup­la­rı­ ile yaptığımız görüşmeler de bu konunun mutlaka halledilmesi gerektiğini dile getirmişler ve bu konuyu kamuoyunda dile getirmemizi bizden istemişlerdir. As­lın­da kim­se yo­la kar­şı de­ğil. Yo­lun ca­mi ile okul bi­na­sı ara­sın­dan geç­me­si ye­ri­ne ca­mi şa­dır­va­nı­nı ve ted­ri­sat bi­na­sı­nı da ala­rak kav­şa­ğa ulaş­ma­sı­na kim­se­nin iti­ra­zı yok­tur. Veyahut Ka­mu vic­da­nı­nı dik­ka­te al­arak ve değerlerimiz de korunarak buraya yeniden bir planlama yapmak bizce daha doğru olur.

Şehrimizin sorunlarının adil bir şekilde çözüleceği güne kadar Saadet Partisi Çorum İl Başkanlığı olarak gündemimizde bulunduracağız. Toplumumuzun sıkıntılarını her zaman dile getiren Saadet Partisi kadroları olarak bu konuda da gerekli çalışmaları yapmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız.”

Son Güncelleme: 19.06.2019 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165