Çağlayan Çöl Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybeden yer hizmetleri görevlisi Çağlayan Çöl, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Başpınar köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

30 Haziran 2016 Perşembe 14:49
Çağlayan Çöl Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybeden yer hizmetleri görevlisi Çağlayan Çöl, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Başpınar köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından Çağlayan Çöl’ün (27) cenazesi ailesine teslim edildi. Çöl’ün naaşı dün akşam saatlerinde Osmancık ilçesine bağlı Başpınar köyüne getirildi. Cenazenin köye getirilişi sırasında yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Çöl’ün cenazesi köy camisinin morguna kaldırıldı. Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, sabah saatlerinde Başpınar köyüne gitti. Çağlayan Çöl’ün ailesini ziyaret eden Kaymakam Demircioğlu, baba Osman Çöl’e taziye dileklerini ileterek bir süre görüştü.

Çöl için Başpınar köyünde düzenlenen cenaze törenine Vali Vekili Adem Saçan, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

‘ALLAH DA ONLARI CAYIR CAYIR YAKSIN’

Çağlayan Çöl’ün cenazesinde annesinin feryatları yürekleri dağladı. Oğlunun şehit olduğunu ve gurur duyduğunu dile getiren Hatice Çöl, “Onlar da yansın. Allah’ım onları da cayır cayır yaksın. Yavrum, evladım şehit oldu. Ben gurur duyuyorum evladımla. Çağlayan'ım, oğlum doyamadım kokularına. Benim oğlum çok istiyordu şehit olmayı. Rabbim ona nasip etti şehit olmayı. Oğlumu peygamber efendimiz alnından öpmüş işaretini gördüm. Ben de öptüm o alnından oğlum mis gibi kokuyordun. Onlar düşünsün. Sen şehit oldun onlar günaha boğuldu. Ağlama anam diyordun. Ağlamayacağım Çağlayan'ım” dedi.

“YEMEĞE GİDERLERKEN SALDIRI OLMUŞ”

Amca Ali Çöl ise yaptığı açıklamada saldırının yemek saatinde olduğunu söyledi. Çağlayan ve arkadaşlarının yemeğe çıktıklarını dile getiren Ali Çöl, “Arkadaşları söyledi. Çağlayan arkadaşları ile birlikte yemeğe çıkmış. Arkadaşlarından birisi bunu geçmiş Çağlayan arkadan geliyormuş. Tam o sırada saldırı olmuş” dedi.

Çöl’ün cenazesi İlçe Müftüsü Süleyman Çoban’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

İHA







Son Güncelleme: 30.06.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.