Çalyayla’da cami açılışı

Çorum Merkeze bağlı Çalyayla Köyü'nde restorasyonu tamamlanan Çalyayla Köyü Camii açıldı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 17:34
 Çalyayla’da cami açılışı

Çorum Merkeze bağlı Çalyayla Köyü'nde restorasyonu tamamlanan Çalyayla Köyü Camii açıldı.

Yapılan açıklamaya göre, açılışa, Vali Sabri Başköy, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Emniyet Müdürü H.İbrahim Doğan, Köy Muhtarı Hüseyin Taş, davetliler ve Çalyayla Köyü halkı katıldı.

Köy Muhtarı Hüseyin Taş ile Çalyayla Köyü Dernek Başkanı Necmettin Uzun birer konuşma yaptı.

Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birinin Çalyaya Köyü'nde yaşatıldığını belirten Vali Başköy, "Çorum, tüm renk ve çiçekleri barındıran güzel bir bahçe gibidir. Görüyoruz ki Çalyayla köyümüzde bunun güzel bir örneği.  Gönüller bir araya gelince kalpler birlikte çarptıkça yapılamayacak iş yoktur. Gönüldeki birliktelikler gözlerdeki sevinç ışıkları şeklinde açığa çıkıyor. Cami de Cemevi de kaynaşma yeri.  Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara inat, ayrımız gayrımız olmadan bir ve berber yaşamaya devam edeceğiz." dedi.

Vali Başköy ve beraberindeki protokol üyeleri  Çalyayla Köyü Camii’nin açılışını yaptı,  Cemevi'ni gezerek incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Köylüler tarafından Cemevi'nde ikram edilen lokmalar Çalyayla Köyü halkı ile birlikte yenirken, Vali Başköy, köylülerin sorunlarını dinledi.

Vali Sabri Başköy programda ayrıca, Muay Thai Dünya Şampiyonu Sure Özlem Erkoç'a bir adet çeyrek altın hediye etti.



Eskiköy’de alt yapıyı inceledi

Vali Sabri Başköy, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından bu yıl yapılan Eskiköy köy grup yolunda incelemelerde bulundu. İncelemelere İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker de eşlik etti.

Yapılan açıklamaya göre, Vali  Başköy, 1. ve 2. kat asfalt satı kaplaması tamamlananmış olan Eskiköy köyü grup yolunda incelemelerde bulunarak Eskiköy Muhtarı Turabi Üreyen'den bilgi aldı.

İl Özel İdaresi'nin bu yıl yapmış olduğu özverili çalışma ile köy grup yollarının standardını önemli ölçüde yükselttiğine dikkat çeken Vali Başköy, "İl Özel İdaremiz, bu yıl yatırım planı içerisinde bulunan köy grup yollarını tamamladı. Bundan sonra köy içlerine yönelik olarak kilit taşı döşemeye ağırlık verecek. 3,8 milyon Liralık ek KÖYDES ödenekleri bu kapsamda değerlendirildi. Köylerimizdeki kilit taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Köy grup yollarındaki incelemeler sırasında Vali Başköy ayrıca köyde ikamet eden vatandaşlarla sohbet sorun ve taleplerini dinledi.




OKA ve YHKB toplandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Ekim ayı olan toplantısı, Vali Sabri Başköy'ün ev sahipliğinde Anitta Otel'de yapıldı.

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un Başkanlığı’ndaki toplantıya; Vali Sabri Başköy, Amasya Valisi İ.Halil Çomaktekin,  Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, OKA Yönetim Kurulu toplantısının açılışında yapmış olduğu konuşmada; şöyle dedi; “Bölgemizde başta kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektörün ve diğer sosyal aktörlerin birbirleriyle ve hem ulusal hem de uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliğini geliştirilerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve sürdürmek amacıyla çalışmalar yürütmekte olan Kalkınma Ajansının "2013 yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu" toplantısını gerçekleştirmek ve kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Bölgemizin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına uyum sağlama yeteneğini geliştirilmesi için Kalkınma Ajansımız ve ilgili kurumlarımız tarafından faaliyetler yürütülmektedir. Bu güne kadar da Ajansımız aracılığıyla veya onun mali destekleriyle bölgemizdeki özel sektörün KOBİ projeleri ile desteklenmesi, turizm ve çevre altyapısının geliştirilmesi için Belediyelerin ve il özel idareleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli altyapı projeleri, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlılara yönelik altyapı geliştirme projeleri gibi konulardaki faaliyet ve projelerin uygulaması devam etmektedir.

Bugün bu toplantımızda her ay olduğu üzere Ajansın bölgemizin ve Yönetim Kurulumuzun gündeminde bulunan konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır. Bu kapsamda, uygulanmakta olan doğrudan faaliyet desteği, teknik destek programı, güdümlü projelerimiz,  ile diğer mali destek programlarının uygulama süreçleri gözden geçirilecektir.”

OKA Yönetim Kurulu toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ve karşılıklı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.


YHKB Encümeni toplandı

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin Ekim ayı Encümen Toplantısı Anitta Otel Toplantı Salonu’nda yapıldı. YHKB toplantısına; Amasya Valisi Birlik Başkanı İ. Halil Çomaktekin Vali  Sabri Başköy, Samsun Valisi  Hüseyin Aksoy, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile diğer birlik üyeleri katıldı.

Toplantıda Eylül ayına ait YHKB aylık cetvelleri tetkik edildi, birlik çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verilerek bölgedeki turizm hareketliliği değerlendirildi.




Son Güncelleme: 21.10.2013 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.