Cami ve Kur’an kurslarında yetim çalışması

Çorum İnsani Yardım Derneği (Çorum İHH) Başkanı Selim Özkabakçı, İHH ile Diyanet İşleri Başkanlığı...

03 Şubat 2015 Salı 16:30
 Cami ve Kur’an kurslarında yetim çalışması


Çorum İnsani Yardım Derneği (Çorum İHH) Başkanı Selim Özkabakçı, İHH ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan yetim projesi protokolü çerçevesinde Çorum’da yapılabilecek çalışmalar hakkında İl Müftüsü Mehmet Aşık ile istişare toplantısı yaptı. Müftülük’te yapılan toplantıda Kuran Kurslarından Sorumlu Şube Müdürü Abdullah Salman ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Temsilcisi Mustafa Ersoy da hazır bulundu.


Toplantıda konuşan İHH İl Başkanı Selim Özkabakçı, “İHH yetim sponsorluk sistemi ile Türkiye’de ve dünyada yaklaşık atmış bin yetime sponsorluk yaparak onları hayatın birçok tehlikesine karşı muhafaza etmektedir. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile protokoller imzalayarak birlikte çalışma zemini oluşturulmuştur. Okullarda başlattığımız her sınıfın bir yetimi var kampanyamız hem camilerimizde hem de kuran kurslarımızda hayata geçirilmektedir.” dedi.


Müftü Aşık kendisi, eşi ve kızı adına üç yetime sponsor olarak bunun yaygınlaşması gerektiğinin altını çizdi ve İHH’nın yapmış olduğu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


‘Yetim yavrularımıza sahip çıkalım’


Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, toplantıda şunları söyledi; “Dünyada iki yüz milyon kayıtlı iki yüz milyonda kayıtsız toplam dört yüz milyon yetim var. Bu yetimlerin tamamına yakını İslam coğrafyalarındadır ve bizim yavrularımızdır. Yetimlere biz sahip çıkmazsak organ mafyaları kimsesiz yetimleri kaçırıp organlarını söküp satmaktalar. Fuhuş mafyası kaçırarak fuhuş sektörüne pazarlamakta, misyonerler alıp kendi yetimhanelerinde yetiştirmekte kendi ülkelerine kaçırıp nüfuslarını genç tutmaya çalışmaktalar. Sadece bir misyoner vakfın ulaştığı yetim sayısı iki milyonu geçiyor bir başkası bir milyon yetime ulaşmış durumda, bizim ulaştığımız sayı atmış bine yeni ulaşıyor. İstiyoruz ki Allah’ın bizlere emanet ettiği yetim yavrularımızın tamamına sahip çıkalım.


Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapmış olduğumuz protokol gereği camilerimizde ve kuran kurslarımızda rahatlıkla İHH’nın yetim çalışmaları yapılabilecektir. Görevli hocalarımızın sayesinde her caminin ya da her Kur’an kursunun bir ya da birden fazla yetimi olabilecek. Dağıtılan kumbaralar ile ayda doksan TL toplanarak bankaya yatırılıp bir yetime sponsor olunacaktır. Görevli hocalarımızın kendileri de bir yetime sahip çıkabilirler. Bizler hem Çorum’da hem Türkiye’de hem de dünyadaki yetimleri kendi sponsorluk havuzumuza alıyoruz. Ayda doksan lira ödeyerek yetim sponsoru olanlar bu yavrularımıza destek oluyor. Aylık ödeme yapılan 90 TL’den hiçbir kesinti yapılmadan çocuklarımıza ulaşmaktadır. Afrika’da bir öğretmen maaşının 38 dolar olduğu düşünülürse doksan liranın nasıl bir işlevi olduğu anlaşılır.


Atıf Hoca Yetimhanesi’ne destek istedi


İHH dünyanın birçok bölgesinde yetimhaneler kurarak tamamen kimsesiz açıkta kalan yavrularımıza ayakları üzerinde durana kadar sahip çıkmaktadır. Çorum İHH olarak bizde eski bir İslam şehir devleti olan Patani’de maliyeti 125 bin dolarlık bir kız yetimhanesi projesi üstlendik. Yetimhanemize de bu toprakların yetiştirdiği Alim İskilipli Şehit Atıf Hoca Yetimhanesi adını verdik. İnşallah halkımızın desteği ile bu projeyi kısa zamanda hayata geçireceğiz. Atıf Hoca Yetimhanesi yazıp 3072 ye gönderdiğinizde yetimhanemize 5 TL bağışlamış oluyorsunuz.


Bir başka konu ise şu anda Suriye’de yaşanan insanlık dramıdır. Ben sık sık insani yardım çalışmaları yapmak üzere Suriye’de bulunuyorum gördüğümüz manzara tüyler ürpertiyor. Suriye’de açlık, soğuk ve ölüm var. Çocuklar açlıktan donarak ölüyor. Kadınların ve yaşlıların gidecek hiç bir yerleri yok. Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki kamplarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Türkiye’ye girebilenler kendi çevrelerinde azda olsa yiyecek bulabiliyorlar ancak Suriye’nin içinde bombalamalarda evini kaybetmiş ve sınıra kadar gelmiş çadır kamplarda olanların durumu çok acil. Çünkü hepsi aç ve üşüyor, biran önce Suriye’ye yapılan insani yardım çalışmalarına acilen destek olunması gerekmektedir. Suriye’de en acil ihtiyaç un ve kuru gıda.


‘Suriye bizim sınavımız’


Çorum İHH olarak şu ana kadar savaş bölesine 18 tır insani yardım malzemesi ulaştırdık. İHH savaşın başından beri Suriye’de insani yardım çalışmalarına ara vermeden tüm hızıyla devam ediyor. Sınırda ve Suriye iç bölgelerinde kurduğumuz değirmen ve ekmek fabrikaları tüm hızıyla çalışıyor. Bir taraftan buğday veya un giriyor diğer taraftan ekmek çıkıyor 24 saat çalışan fırınlarımızın bir tanesinde günde 180 bin ekmek çıkıyor.  Bu ekmekler Suriye tarafındaki kardeşlerimize dağıtılıyor.


Suriye bizim sınavımız, bu sınavı hakkıyla verelim inşallah. Çorumlu hayırseverler şu ana kadar her konuda olduğu gibi Suriye yardımlarında gerekli desteği sağladı inşallah inanıyorum ki bundan sonrada Çorum halkı Suriye’yi yalnız bırakmayacaktır. Çorum Müftülüğü olarak vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum.


‘İHH’nın yetim projesine destek vereceğiz’


“Yapılan hiçbir iyilik boşa gitmeyecektir.” diyen İl Müftüsü Mehmet Aşık da, “Biz hayra talibiz yapılan her hayırlı işte emeğimiz olsun istiyoruz. Diyanet camiası olarak birçok hayra vesile oluyoruz ancak yapılacak çok iş olduğu için her kesin işin bir tarafından tutması gerekir.


İHH’yı yakından takip ediyorum. Türkiye’de ve dünyada birçok güzel çalışmanın altına imza atıyor. Özellikle yetim sponsorluk sistemi kesinlikle desteklenmesi gereken bir projedir. Tüm diyanet camiasına örnek olur inşallah ben, eşim ve kızım adına üç yetim yavrumuza sponsor olmak istiyorum. Yetimlerimiz bizlere Allah’ın emanetleridir. Ayrıca İHH’yı çalışmalarını kurumsal olarak yaptığı için kutluyorum ve örnek gösteriyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde yapacağımız ortak çalışmalar tamamen yasal çerçevede vuku bulacaktır.


Cami hocalarımızın ve Kur’an kursu hocalarımızın toplantılarına sizi davet ediyorum bu güzel projenizi anlatın. Camilerimizin ve Kur’an kurslarımızın inşallah İHH’nın bu yetim sponsorluğu projesine gerekli desteği vereceğine inanıyorum. Çorum Müftülüğü olarak İHH’nın yetim projesinde en çok yetimi olan iller arasına girmek isteriz.


Suriye’ye yardım konusunda biz her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bünyemizde görevli personelimiz bu konulara duyarlı, Çorum’da bulunan sığınmacılara destek olmaya devam ediyorlar. Suriye için yapılacak kampanyalara her zaman destek olmak isteriz.


Toplantımızdan ve yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı çok memnun oldum. Çorum İHH’yı yeni yerinde ziyarete gelerek Çorum’daki çalışmalarınız hakkında da yakından bilgi almak isterim. İHH’ya, Çorum İHH’ya ve sizlere yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederim.”




Son Güncelleme: 03.02.2015 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.