‘Camiler, Allah’a ulaştıran kutsal mekânlardır’

Çorum Diyanet Mensupları Derneği (ÇODİMDER) Başkanı Adem Duru, ‘Camiler ve Din Görevlileri...

17 Ekim 2014 Cuma 10:34
 ‘Camiler, Allah’a ulaştıran kutsal mekânlardır’


Çorum Diyanet Mensupları Derneği (ÇODİMDER) Başkanı Adem Duru, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle basın açıklaması yaptı.


Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın topluma ve din görevlileri için hayırlara vesile olmasını dileyen ÇODİMDER Şube Başkanı Adem Duru, açıklamasında şunları söyledi; “Cami ve mescitler yeryüzünde mabet olarak ilk inşa edilen Beytullah (Allah'ın Evi) Kâbe'nin birer şubeleridir. Camilerimiz, insanları hiçbir ayırıma tabi tutmadan; protokol sırası gözetmeden, dil, din, renk, ırk ayrımı; zengin fakir, amir, memur, makam, mevki farkı gözetmeden bünyesinde toplayan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren âdete kişiyi Allah’a ulaştıran kutsal mekânlardır.


Hafta vesilesiyle camilerimizde görev yapan Peygamber varislerinin toplum için önemini tekrar halkımızın idraklerine sunmak istiyorum.


Hiç şüphesiz birlik ve beraberliğimizin teminatı olan camilerimizde vatandaşlarımıza hizmet sunan, her türlü dünya görüşüne sahip insanlara rehberlik yapan, onlara namaz kıldıran, cemaatin derdiyle dertlenen üzüntüleriyle üzülen, sevinçli anlarında sevinçlerine ortak olan, herkesi sevgi ve şefkatle kucaklayan, din gönüllüsü meslektaşlarımızın emek ve gayretleri her türlü takdirin üzerindedir.


Din gönüllüsü görevlilerimiz; cemaatinin çocuğu dünyaya geldiğinde kulağına ezan okuyup adını koyan, nişan, düğün, mevlit gibi dini merasimlerde hizmetinde olan, cenazesi olduğunda defin işleriyle ilgilenen her zaman ve her yerde halkının ve cemaatinin yardımına koşan vefakâr insanlardır. Kısacası bu görevi ifa eden kardeşlerimiz sosyal hayatın her safhasında insanlarla iç içe olan, sosyal problemlere çözüm bulmaya çalışan ve topluma yön veren insanlardır.


İmam günah listesini tutan değildir. Günahları, yıkayandır. Cehenneme odun değil, Cennete kâmil insan hazırlayandır. İmam, sarığı gibi gönlü de temiz olan insandır. İmam, namaz zamanı cami açan, namazdan sonra kapayan değil, ömür boyu kapısını da, gönlünü de insanlığa açık tutan insandır.


Hafta münasebetiyle, camilerimizde görev yapan din görevlilerimizin her türlü siyasi mülahazadan uzak kalarak Peygamber varisliği bu mesleğin kutsiyetine yaraşır bir şekilde mesleklerini icra edeceklerini ümit ediyor ‘Camileler ve Din Görevlileri Haftası’nın toplumumuz ve din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.”




Son Güncelleme: 17.10.2014 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.