‘Camiler birliğimizin teminatı’

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

01 Ekim 2014 Çarşamba 17:43
 ‘Camiler birliğimizin teminatı’


Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.


Toplum açısından son derece önemli olan camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçların ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın kutlanmasına zemin hazırladığını belirtti.


“Camileler ve Din Görevlileri Haftası’nın insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Özellikle rotasyon uygulaması nedeniyle mağdur olan sıkıntı yaşayan din görevlilerimizin bu sorununun bir an önce çözülmesini diliyoruz.” sözleriyle din görevlilerinin sorununu dile getiren Yıldız, şunları söyledi;


“İbadetler ferdi olarak yapıldığı gibi bir kısmı da toplu olarak yapılır. Toplu ibadet mekanları camilerdir. Zaten cami, kelime manası olarak "Toplanma Yeri" demektir. Bu topluluğu sevk ve idare eden birilerinin olması tabiidir. İmam Hatipliğin kaynağı da buradan başlar.


BU YILIN TEMASI ‘CAMİ VE GENÇLİK’


Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl "Cami ve Gençlik" teması ile kutlanıyor. Rabbimizin insanlara bahşettiği en güzel nimetlerden birisi olan gençlik maalesef kıymeti pek bilinmeyen bir zaman dilimi olarak tüketilip gidiyor. Oysa gençlik insanın en verimli, en güçlü, gerek bedenen gerekse zihnen en rantalb çalışabileceği bir dönemdir. Gençlik heva ve heveslerinin de insanı bir o kadar etkisi altına alabileceği bu dönemi en güzel şekilde değerlendirmek gerekir.


Hergün haberlerde okuduğumuz ve izlediğimiz uyuşturucu ve haplardan hayatını kaybeden gençler bu ülkenin ve dünyanın geleceği adına çok büyük kayıptır. Gençlerimizi İslam ahlakı ile yetiştirmek onlara maddi manevi değerlerimizi en güzel şekilde öğretmek anne babalarının, öğretmenlerin, din görevlilerinin ve toplum olarak hepimizin görevidir.


Gençliğin değerinin bilinmesi, her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, Allah'a karşı olan kulluk görevlerini yerine getirmek, ailesi ve ülkesine karşı sorumlulukları yerine getirmekle mümkün olur. Hem dünya, hem de ahiret mutluluğunu kazanmak isteyen gençler, ömrünün en verimli çağını oyun, eğlence gibi boş ve faydasız şeylerle heba etmemeli, bu fırsatın bir gün elden gideceğini düşünerek kendisi, ailesi ve milleti için hayırlı ve faydalı şeyler yaparak en iyi şekilde değerlendirmelidir. İşte o zaman gençliğin değeri ve önemi bilinmiş olur.


Yüce Allah'ın evi olan camilerimiz gençlerin ve çocukların mekanı haline gelmelidir. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekanlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır.” 



Son Güncelleme: 01.10.2014 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.