Camiler çocuklarla dolsun

Çorum'da Yaz Kur'an Kursları başladı.

17 Haziran 2019 Pazartesi 14:06
Camiler çocuklarla dolsun

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camii ve kuran kurslarında yaz tatili boyunca Kur’anı Kerim, siyer, ibadet, ahlâk ve dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kursları bugün itibariyle açıldı.

Yaz Kur’an Kursları’nın açılışı nedeniyle Merkez İmam Hatip Lisesi bahçesinde bir program düzenlendi.

Açılış programına İl Müftüsü Muharrem Biçer, Erol Olçok İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Tokgöz, Müftü Yardımcısı Yıldız Üveyik, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Din Görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yaz Kursları açılış programı Abdibey Camii öğrencilerinden Mehmet Emin Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“CAMİLER ÇOCUK DOLSUN, AHLAKI KUR’AN OLSUN”

Yaz Kuran Kurslarının açılış programında konuşan İl Müftüsü Muharrem Biçer, Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde bu yılda camilerin şenleneceğini belirterek "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun" dedi.

Program Hıdırlık Kuran Kursu Öğreticisi Ömer Yankun’un yaptığı duanın ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-06-17 14:56:26

Sayın yetkililer, çocuk eğitiminde(din eğitimi de dahil) ödül mekanizmasını lütfen dikkatli kullanın. Camiye ve kursa gittiği için iyi niyetle verilen maddi ödüller ileride sorunlara yol açabiliyor. Çocukluğunda maddi kazanımlı bir din öğrenen, ileride ibadetini maddi kazanımlar uğruna suistimal edebiliyor. Çocuk deyip kandırma yöntemi kullanmak yerine çocuğa ibadetleri Allah rızası için yaptığımızı öğretmeliyiz. Ağaç yaşken eğilir ve insan çocuklukta ne gördüyse geri kalan hayatını onun etkisinde yaşar.